Redactia.ro
Home » Știri » Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de furt! Prejudiciul se ridică la peste 80.000 de lei

Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de furt! Prejudiciul se ridică la peste 80.000 de lei

Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de furt!

Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române a ajuns joi dimineață la DNA, după ce a fost acuzat că ar fi încasat ilegal plata pentru sute de ore suplimentare, suma depașind 80.000 de lei. La ieșirea din sediul parchetului special, Enescu a declarat că nu se gândește să-și înainteze demisia.

Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de furt! Prejudiciul se ridică la peste 80.000 de lei

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu a mers joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat că ar fi încasat ilegal plata pentru sute de ore suplimentare. Conform News.ro, prejudiciul se ridică la peste 80.000 de lei. Colonelul Bogdan Enescu a precizat la ieșirea din sediul DNA, că nu se gândește să-și dea demisia. “Nu iau în calcul acest aspect pentru că nu se impune în acest caz”, a declarat Enescu.

Totodată, șeful Jandarmeriei Române a declarat că cercetările continuă și într-un final se va afla adevărul în acest caz. Mai mult, colonelul a subliniat faptul că va susține tot concursul și instituția, pentru a se face lumină în acest caz. În ceea ce privește faptul că Jandarmeria ar fi fost folosită pe post de “taxi”, acesta a precizat că a fost un caz izolat.

Jandarmeria Română cercetată de DNA

Recent, Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanșat în luna iulie verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, după care a sesizat DNA.

Conform G4media.ro, șeful Jandarmeriei și foștii lideri au fost puși sun urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul Penal coroborate cu art, 13 indice 2 din legea 8/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie.

Se pare că în cazul șefului Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la 40.000 de lei, acesta aprobându-și singur zilele libere, iar orele suplimentare fiindu-i plătite, în limita a 180 de ore pe an.

Bogdan Enescu ocupă funcția de șef al Jandarmeriei Române încă din 2013, când a fost numit pe vremea guvernării lui Victor Ponta. Enescu este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Drept, ocupând în 1996 funcția de comandant pluton instrucție și misiuni în cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Ilfov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: