Redactia.ro
Home » Știri » Șeful Poliţiei de Frontieră, șefii IPJ și DIPI Maramureș, demiși după fuga lui Cherecheș. Cine se face vinovat de eșecul Justiției

Șeful Poliţiei de Frontieră, șefii IPJ și DIPI Maramureș, demiși după fuga lui Cherecheș. Cine se face vinovat de eșecul Justiției

Cherecheș

Victor Ștefan Ivașcu, Inspectorul General al Poliției de Frontieră, a fost demis din funcție, cu acordul său, și va fi înlocuit temporar de către Inspectorul General Adjunct al Poliției de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, conform unui anunț al Ministerului Afacerilor Interne, raportează Agerpres.

De asemenea, conform aceleiași surse, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne va iniția o verificare la Inspectoratul Teritorial Sighetul Maramureș al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Mai mulți conducători din Poliție, eliberați din funcție

Conform unui comunicat de presă emis duminică seară de către Ministerul Afacerilor Interne, în urma unor ședințe de analiză managerială desfășurate împreună cu liderii structurilor și cu conducerea MAI, s-a luat decizia de a retrage împuternicirea Inspectorului General Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră responsabil cu supravegherea frontierei și a Inspectorului General Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră responsabil cu suportul administrativ-logistic. De asemenea, a fost demis și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Astfel, potrivit MAI, s-a decis „încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”.

S-a dispus o evaluare a structurii

Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, se mai arată într-un comunicat menţionat. Conducerea ministerului şi şefii de structuri au cerut o evaluare, până pe 6 decembrie 2023, a managementului Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, structură cu responsabilităţi de coordonare a activităţii de supraveghere judiciară. În cadrul şedinţelor de analiză managerială s-a hotărât şi înlocuirea conducerii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj, „pentru consolidarea capacităţii instituţionale a structurilor de suport operativ de pe raza Curţii de Apel Cluj”, dar şi înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş.

Cherecheș a fugit din țară și e de negăsit

Cătălin Cherecheș, în vârstă de 45 de ani, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu lumea sportului în ultimul deceniu, este în prezent cel mai căutat fugitiv.

În dimineața în care urma să primească sentința, primarul condamnat pentru corupție a fost surprins părăsind țara prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosind buletinul de identitate al unui membru al familiei pentru a evita suspiciunile vameșilor.

Edilul din Baia Mare a trecut în Ungaria în dimineața zilei de vineri și de atunci nu mai poate fi găsit. A fost plasat în căutare generală în acest interval de timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: