Redactia.ro
Home » Homepage » Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a demisionat din funcție

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a demisionat din funcție

Poliția Română

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, anunţă că se retrage din funcţie, decizia fiind luată în urma scandalului legat de întâlnirea cu lideri ai clanului Duduianu.

„Vă rog să-mi permiteţi ca de azi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să-,i îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredinţate”, anunţă Liviu Vasilescu. El spune că şi-a făcut datoria cu bunăcredinţă şi integritate profesională.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului AI într-o per în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, mai spune Vasilescu.

Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Poliția Română are un nou șef

După ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducerea Poliției Române, ministrul de Interne Marcel Vela l-a numit pe chestorul Eduard Mirițescu șef interimar al Poliției Române.

„Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române”, a declarat Marcel Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: