Redactia.ro
Home » Știri » Semnele bolii pot fi citite pe unghii! Modificările care ar trebui să te trimită la cabinetul medicului

Semnele bolii pot fi citite pe unghii! Modificările care ar trebui să te trimită la cabinetul medicului

pete unghii

Multe dintre problemele de sănătate au simptome la care nu ne-am gândi. Schimbările în aspectul unghiilor de la picioare nu ar trebui ignorate întrucât ar putea indica probleme grave de sănătate, conform experților podologi. Iată despre ce este vorba!

Schimbarea culorii unghiilor trădează anumite probleme de sănătate

Unghiile galbene sau cele cu puncte albe sau maronii, care se extind în timp, ar putea să indice o infecție fungică. „Dacă ai unghii galbene, atunci este probabil să suferi de o infecție fungică a unghiilor. Este posibil să înceapă cu o decolorare pe un mic colt al unghiei și să observați că devine mai mare în timp. Din cauza infecției cronice, unghia se poate îngroșa și poate să se separe de patul unghial, provocând durere”, susține doctorul Dina Gohil.

Unghiile negre indică o traumă, o lovitură puternică care a determinat schimbarea culorii unghiei. Culoarea albastră a unghiilor ar trebui să te trimită de urgență în cabinetul unui medic întrucât trădează probleme de oxigenare a țesuturilor și o afectare a funcției pulmonare sau cardiace.

Unghiile palide, un semnal de alarmă

Unghiile care au o culoare palidă ar putea să indice faptul că persoana respectivă are circulația deficitară sau că este anemică, conform medicului Dina Gohil. „De asemenea, unghiile palide pot fi cauzate de disfuncționalități ale ficatului sau inimii, așacă este important să se verifice aceaste ipoteze”, subliniază medicul.

„Unghiile nu sunt afectate doar de factorii externi. Anumite boli ale organismului pot să determine modificări ale unghiilor şi să constituie indicii importante pentru un diagnostic rapid. Anemia produsă prin lipsa de fier (anemia feriprivă), afecţiunile hepatice sau endocrine, bolile infecţioase febrile prelungite conduc la modificări caracteristice ale unghiilor”, explică și prof. Dr. Anca Zbranca, de la Catedra de dermatologie a Universităţii de Medicină „Gr. T. Popa”, din Iaşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: