Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Semnele care arată că ai o mașină de spălat rufe murdară. Trebuie să fii atent după fiecare folosire

Semnele care arată că ai o mașină de spălat rufe murdară. Trebuie să fii atent după fiecare folosire

În majoritatea caselor românilor, există un aparat de bază care ne ușurează viața și ne scutește de sarcina grea a spălării hainelor: mașina de spălat. Utilizată dacă nu zilnic, cel puțin săptămânal, aceasta a devenit o necesitate în orice gospodărie.

Totuși, mulți dintre noi uităm sau ignorăm faptul că și aceasta are nevoie de o îngrijire și curățare regulată. Unele semne care apar ne dau adesea de gândit în ceea ce privește acest aparat electrocasnic.

Semnele care arată că ai o mașină de spălat murdară

A îngriji mașina de spălat nu este doar o modalitate de a ne asigura că hainele noastre rămân curate, dar și o metodă eficientă de a prelungi durata de viață a aparatului. Atunci când vine vorba de curățenia din casă, este ușor să ne concentrăm pe zonele vizibile, precum podelele, băile sau bucătăria, uitând astfel de unul dintre cele mai utilizate electrocasnice.

Însă, cum putem să ne dăm seama când a venit vremea să curățăm mașina de spălat? Există câteva semne clare la care trebuie să fim atenți: mirosul neplăcut, apariția unor pete pe haine, zgomotul excesiv și petele pe garnitura din cauciuc.

Un semn evident că mașina de spălat are nevoie de curățare este dacă emană un miros neplăcut sau asemănător cu cel de mucegai. Acest miros provine de obicei din acumularea de resturi de detergent, murdărie și bacterii în interiorul tamburului, filtrului și garniturilor.

Când știi că mașina de spălat rufe are nevoie neapărat de curățare

Dacă după spălare hainele prezintă pete albe, gri sau gălbui, este posibil ca acesta să fie un semn că mașina este murdară. De cele mai multe ori, aceste pete provin de la acumulările de detergent sau murdărie în tambur sau în filtrul mașinii, care sunt transferate pe haine în timpul ciclului de spălare.

Un alt semn al necesității curățării poate fi reprezentat de zgomotul excesiv la centrifugare sau la umplerea sau golirea cu apă. Acest zgomot poate fi cauzat de un blocaj în conducte, de o sarcină dezechilibrată sau de piese uzate.

În sfârșit, dacă observați pete negre sau maro pe garnitura de cauciuc care etanșează ușa tamburului, este clar că mașina are nevoie de o curățare. Aceste pete pot fi cauzate de formarea de mucegai sau ciuperci din cauza umidității și lipsei de ventilație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: