Redactia.ro
Home » Știri » Semnele care arată că suferi de diabet. Detaliile pe care le-ai ignorat până acum

Semnele care arată că suferi de diabet. Detaliile pe care le-ai ignorat până acum

Semnele care arată că suferi de diabet. Detaliile pe care le-ai ignorat până acum

Diabetul este una dintre cele mai răspândite boli ale momentului. Afectează oameni de toate vârstele si avansează de la stadii simple, până la cele mai grave, totul într-un timp scurt. Specialiștii spun că ne putem da seama foarte ușor de această afecțiune, dacă luăm în seamă semnele pe care ni le oferă organismul. Tot ce trebuie să urmărești în cazul diabetului.

Cele mai clare semne că avem diabet

Îți este mereu sete și foame.

Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesivă, însoțită de urinarea excesivă. Îți este sete în ciuda faptului că ai băut deja o cantitate suficientă de lichide.

Diabetul poate determina și foamea excesivă.

Poți simți că îți este foame chiar și după ce ai servit o masă bogată. Ceea ce este curios, este faptul că diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar dacă mănânci peste măsură. Acest lucru nu trebuie considerat un avantaj de către persoanele care vor să slăbească, ci un semnal de alarmă că este timpul să consulți un medic.

Ai probleme cu vederea.

Vederea încețoșată este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat și, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umflă și își schimbă forma, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra.

Diabetul poate contribui și la apariția cataractei, care poate întuneca vederea și la apariția glaucomului, ce distruge vederea – de obicei atât de lent, încât este ignorat. Un examen oftalmologic regulat poate identifica astfel de probleme.

Te simți obosită și irascibilă.

Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru că sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zaharul din sânge), care este și sursa principală de energie a organismului.

Multe persoane cu diabet prezintă și alte cauze care cresc starea de oboseală, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, boli de inimă sau rinichi cu probleme.

Diabetul poate provoca iritabilitate, depresie sau oscilații ale dispoziției, ducând la o capacitate slăbită de a face față sarcinilor zilnice. Aceste persoane pur și simplu nu se simt bine, creierul lor neavând glucoza necesară.

Ai răni care se vindecă greu.

Rănile care se vindecă greu sunt unul din semnele cele mai problematice ale diabetului. S-ar putea să dureze destul de mult ca până și o simplă tăietură sau zgârietură să se vindece pentru cineva cu diabet. De ce?

Aprovizionarea cu sânge nu funcționează foarte bine și atunci nici celulele de imunitate care ajută rănile să se vindece nu reacționează corespunzător. Dacă nu sunt tratate, rănile diabeticilor pot deveni foarte periculoase.

Alte simptome

Diabetul este o boală foarte răspândită, dar și una extrem de înșelătoare. De multe ori punem simptomele acesteia pe seama stresului, a muncii excesive, fără să ne gândim că ar putea fi vorba despre cu totul altceva. Din acest motiv, medicii recomandă să facem analize amănunțite ori de câte ori simțit că ceva nu este bine cu noi.

Sunt, însă, o multime de simptome care ar trebuie să ne convingă de faptul că suferim de diabet. Astfel, un semn clar este glicemia crescută. De asemenea, oboseala excesivă, fără a face vreun efort mare, ar trebui să ne dea si ea de gândit. Este absolut normal să obosești când ești activ, dar nu și atunci când ești în stare de repaus.

Petele gălbui de pe ochi sunt și ele un semn clar, pe care nu ar trebui să îl asociem cu bătrânețea. La fel de clară este și tensiunea crescută, mai ales la tinerii care nu știu să aibă probleme cardiace.

Pielea uscată sau porțiuni de piele închise la culoare nu ar trebui să fie nici ele ignorate, dar mai ales creșterea bruscă și inexplicabilă în greutate. Ar fi indicat să mergi la medic imediat ce vezi aceste semne.

Limitele normale ale insulinei

Glicemia reprezintă concentrația glucozei în sânge, cea care ne arată cum este starea noastră de sănătate și dacă suntem suspecți de diabet. Este foarte important să urmărim evoluția acesteia, indiferent dacă știm că suntem bolnavi sau nu. Putem să ne confruntăm cu o glicemie sub sau peste limită și să nu avem niciun suspect, până în momentul în care boala ajunge în fază avansată.

Astfel, pentru majoritatea indivizilor sănătoși, limitele normale ale glicemiei sunt următoarele:

-între 72 și 108 mg/dl, pe nemâncate;

-până la 140 mg/dl, la două ore după masă.

Pentru persoanele care suferă deja de diabet, limitele normale ale glicemiei sunt următoarele:

-înainte de mese: de la 72 la 126 mg/dl, pentru persoanele cu diabet de tip 1 sau diabet de tip 2.

-după mese: sub 162 mg/dl pentru persoanele cu diabet de tip 1 și sub 153 mg/dl pentru persoanele cu diabet de tip 2.

În ceea ce privește glicemia la nou-născuți și copiii de 5 ani, valoarea normală este de la 100 la 200mg/dl. Totuși, dacă nu au mâncat nimic, valorile nu ar trebui să depășească 100 mg/dl. Pe cât copilul înaintează în vârstă, crește și glicemia și doar un control medical va spune dacă există vreun motiv de îngrijorare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: