Redactia.ro
Home » Știri » Semnul din ochi, care îți arată că ai colesterolul mărit. L-ai ignorat complet până acum

Semnul din ochi, care îți arată că ai colesterolul mărit. L-ai ignorat complet până acum

GALERIE FOTO (2) Semnul din ochi, care îți arată că ai colesterolul mărit. L-ai ignorat complet până acum

Colesterolul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate cu care ne putem confrunta, dar și una extrem de răspândită în zilele noastre. Se știe că acest colesterol are și un rol foarte important, protejând, dar este foarte periculos dacă nu respectă limitele normale. Un semn clar că avem probleme în acest sens apare la ochi, iar mulți dintre noi îl ignoră fără să știe.

Ce spun ochii despre starea ta de sănătate

Nivelul mult prea mare de colesterol este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. Mulți dintre cei care suferă în acest sens au un stil de viață nesănătos, haotic, dar unii dintre ei pot fi afectați de asta și din cauza geneticii. Dacă cineva din familie a mai avut probleme în acest sens, se explică de ce și ei au ajuns în aceeași situație.

Colesterolul dă semne când nu mai este în limite, dar pe unele dintre ele le ignorăm fără să vrem. De multe ori, aflăm că suntem bolnavi doar când facem anumite analize sau când începem să ne simțit chiar rău. Unul dintre semnele pe care le evităm uneori este cel care apare chiar la ochi. Mai exact, apare o formă de semilună când se acumulează colesterol suplimentar în organism.

„Medicul de familie poate detecta semnele fizice ale hipercolesterolemiei familiale (HF) în timpul unui examen clinic, deși nu toți cei care suferă de HF prezintă aceste semne. Aceste semne fizice apar atunci când se acumulează colesterol suplimentar în diferite părți ale corpului”, explică centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

De multe ori, persoanele cu un colesterol mare se aleg și cu puncte de grăsime pe față, mai ales la nivelul ochilor.

Semne că ai probleme cu colesterolul

Tot la nivelul feței te poți alege cu pete umflate, palide și gălbui în jurul ochilor și pe pleoape, care să nu treacă până nu începi să ai un stil de viață sănătos.

Există o mulțime de semne care arată că ai probleme cu colesterolul. Unul dintre ele este durerea de mâini si picioare. Acest disconfort apare deoarece vasele de sânge din picioare și mâini se îngustează. Colesterolul aduce și furnicături la nivelul membrelor, având în vedere că fluxul sanguin devine mai lent din cauza grăsimilor.

Tot specifice unui colesterol mare sunt și durerile frecvente în partea din spate a capului, ca rezultat al înfundării vaselor de sânge în zona din jurul capului, precum și durerea în partea stângă a abdomenului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: