Redactia.ro
Home » Știri » Senatul a votat pentru majorarea alocațiilor cu 20% din ianuarie. Proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților

Senatul a votat pentru majorarea alocațiilor cu 20% din ianuarie. Proiectul de lege trebuie să treacă de Camera Deputaților

Ce salariu are un deputat sau un senator

Alocațiile copiilor ar urma să fie majorate cu 20% din 1 ianuarie. Asta după ce Senatul a votat, miercuri, în acest sens. Însă, Camera Deputaților va oferi votul final. De altfel, senatorii au mai făcut și alte modificări asupra proiectului de lege după ce președintele Klaus Iohannis l-a trimis înapoi pentru reexaminare.

Alocațiile copiilor ar urma să fie majorate cu 20%

Alocațiile ar putea fi majorate de la 1 ianuarie cu 20% de la începutul anului viitor. Senatul a votat în acest sens cu 75 de voturi ”pentru„ și 56 de voturi ”contra”. Proiectul mai urmează să fie votat și de Camera Deputaților, transmite Digi 24.

De altfel, senatorii au mai făcut și unele modificări asupra proiectului după ce acesta a fost trimis înapoi de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminare.  Concret, înainte de a începe ședința, senatorii au modificat titlul inițial al proiectului de lege de modificare a OUG, din “respingere” în “admitere”. Totodată, nu vor mai fi două majorări în 2021, 1 ianuarie și 1 iulie, fiind aplicată doar cea de la începutul lui 2021, anume majorarea cu 20% din luna iulie 2020. Pentru acest proiect de lege, senatorii PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. Pintre senatorii PSD care au votat, este și Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Președintele țării și Guvernul încalcă o decizie a CCR”

”Am votat azi pentru copii și contra măsurii guvernului #dedreapta de a nu dubla alocațiile copiilor, așa cum prevede legea propusa de noi. Prin ordonanța guvernului este blocată, practic, aplicarea legii de dublare a alocațiilor iar calendarul propus chiar de către PNL, de etapizare a dublării, este infirmat printr-un amendament asumat de PNL și USR. Astfel, copiii rămân cu o scădere a alocațiilor de 80%, căci asta înseamnă acest procent de 20% al #coalitieidedreapta. Concret, am votat contra și eu, alături de colegii mei, Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii. (L491/10.08.2020) – reexaminare/16.11.2020 (la solicitarea Preşedintelui României).

Președintele țării și Guvernul PNL-USR încalcă o decizie a Curții Constituționale, care a statuat că dublarea alocației pentru copii, contestată și anterior de doua ori, este constituțională”, arată un mesaj publicat de senatorul PSD Gabriela Firea, pe Facebook.

Din 2022, suma alocației se va indexa anual cu rata inflației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: