Redactia.ro
Home » Sport » Serena Williams vrea să schimbe regulamentul! Cinci seturi și la fete!

Serena Williams vrea să schimbe regulamentul! Cinci seturi și la fete!

Serena Williams vrea să schimbe regulamentul

Înfrângerea suferită în fața Simonei Halep în finala de la Wimbledon, a pus-o pe gânduri pe americancă.

Serena Williams vrea să schimbe regulamentul! Într-un interviu acordat celor de la Tennis World USA, sportiva spune că regulamentul din circuitul WTA ar trebui modificat.

“La turneele de Grand Slam ar trebui să se joace și la fete după sistemul cea mai bună din cinci seturi. Nu cred că argumentul privind condiția fizică mai este de actualitate. Noi asta dorim și suntem pregătite. Orice jucătoare face față la cinci seturi ”, a declarant Serena.

Sportiva în vârstă de 37 de ani, recunoaște că a discutat cu directorii mai multor turnee, dar deocamdată aceștia nu au fost încântați de idee. Nu este pentru prima data când Serena Williams vrea să schimbe regulamentul. În schimb, antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou are o opinie total diferită. El își dorește pentru fete un tenis mai scurt și mai dinamic.

Mouratoglou își contrazice jucătoarea

Antrenorul Serenei Williams are o opinie total diferită față de cea a jucătoarei.

„Nu cred că poate fi umblat la sistem, deși eu unul aș vrea seturi mai scurte. Trebuie să îl facem mai incitant prin alte metode, să lăsăm jucătorii să se exprime liber, să fie naturali”, a declarant francezul, Patrick Mouratoglou.

}n plus, antrenorul Serenei și-ar dori modificarea codului de conduită, mai mulți bani în turneele preliminare și dispariția hawk-eye.

De ce nu se schimbă formatul

Deocamdată, sistemul propus de numărul 9 WTA nu este luat în calcul de șefii tenisului. Motivul real este audiență. Analizele făcute arată că meciurile fetelor nu sunt atât de urmărite ca cele ale băieților. Astfel, modificarea sistemului și trecerea la meciuri de cinci seturi nu ar fi justificată. S-a făcut o încercare în acest sens, în cadrul actualului Turneu al Campioanelor între 1984 și 1998. După analiza ratingului formatul a fost schimbat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: