Redactia.ro
Home » Știri » Set de recomandări pentru transportul de persoane. Declarațiile ministrului Lucian Bode

Set de recomandări pentru transportul de persoane. Declarațiile ministrului Lucian Bode

Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat duminică, că își propune să ridice treptat restricțiile în domeniul transportului de persoane după data de 15 mai. Astăzi va avea loc o ședință de Guvern, în care va fi dezbătut un proiect de act normativ prin care se vor stabili măsurile ce se impun pentru fiecare mod de transport, în starea de alertă.

Cum ne vom deplasa după 15 mai

Potrivit ministrului Transporturilor, restricțiile vor fi ridicate treptat cu menținerea unor obligații atât pentru trasportatori, cât și pentru pasageri, igienizarea spațiilor și a mijloacelor de transport, evitarea aglomerației și respectarea distanței.

Referitor la călătoria cu trenul, autoritățile propun menținerea unui loc liber în vagoane și obligativitatea purtării măștilor de protecție la bordul trenurilor CFR Călători.

De asemenea, ministrul a declarat că posibilitate de achiziționare de legitimații de călătorie fără loc rezervat, rămâne suspendată. Conducătorul vizualizează biletul de călătorie fără să-l atingă, pentru a nu exista riscul de contaminare.

În ceea ce privește introducerea vagoanelor restaurant, ministrul Trasporturilor a menționat că nu vor fi incluse.

Pentru mine va fi piatra de încercare modul în care vom reuși să organizăm transportul de persoane după 15 mai”, a mărturisit Lucian Bode.

Transportrul cu metroul

Conform ministrului, a decis cu Metrorex care dispune de 65 de trenuri, că timpul de așteptare după 15 mai să fie de 2-3 minute și să fie igienizate vagoanele și stațiile.

În ceea ce privește zonele aglomerate, precum Pipera, va exista o discuție cu instituțiile din zonă pentru a-și flexibiliza programul.

Sunt 53 de stații, care au 130 de căi de acces pentru călători și este foarte important ca și aici să fie respectate regulile sanitare și de distanțare. Înainte de criza sanitară, în București circulau zilnic cu metroul între 600.000 și 700.000 de cetățeni, a menționat Lucian Bode.

România a cerut comisarului la ultimul consiliul miniștrilor transporturilor din Uniunea Europeană să solicite Comisiei Europene un set de recomandări pentru transportul de persoane post-criză.

Menținem relații bune cu Bulgaria și Grecia pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii care vor să călătorească, de pildă, în scop turistic. România are obligația să asigure și garantează libera circulație a cetățenilor”, a conchis Lucian Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: