Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Seturi de bijuterii – Cele mai noi tendințe

Seturi de bijuterii – Cele mai noi tendințe

Seturile de bijuterii sunt accesorii versatile, grozave datorită aspectului lor elegant, strălucitor și capacitatea de a se adapta la nevoile ținutei tale. Află in acest articol cum poți transforma seturile din colecția ta în cele mai moderne accesorii.

 

Un „set” este numele formal dat unei suite de bijuterii, de obicei o combinație de colier, cercei, inel sau brățară asortate (deși pot fi incluse și o diademă sau o broșă). Seturile au devenit populare în Europa în secolul al XVII-lea, în special printre curtenii regali. Datorită costului ridicat și a cererii mari pentru a-i asigura pe cei mai buni designeri, seturile tindeau să fie ușor de adaptat. Pe măsură ce pandantivele s-au transformat în broșe și brățările au devenit podoabe pentru păr, seturile de bijuterii au început să fie foarte solicitate.

Un set argint dama este creat, parcă, special pentru tine de un designer, care a gândit tot complexul în prealabil. Iată câteva idei prin care poți transforma seturile tale de bijuterii în cele mai moderne accesorii:

 

1. Evită seturile de bijuterii cu pietre prețioase identice

 

Ce înțelegem prin set de bijuterii cu pietre prețioase identice? Vorbim de acele piese care au exact același design. De exemplu, un model floral care se regăsește pe montura cerceilor, colierului, inelului și a brățării este prea mult. Acesta poate fi stilul bunicii, dar astăzi pare puțin expirat. Apropo, generația bunicii avea stiluri grozave de bijuterii din care te poți inspira.

În schimb, alege un set de bijuterii cu pietre prețioase care schimbă decorul și designul în fiecare piesă. De exemplu, el poate conține știfturi cu pietre rotunde, un pandantiv geometric mare, brățară cu margele și un inel cocktail. Atâta timp cât este vorba despre același metal prețios și aceeași piatră, tot ansamblul arată bine împreună.

 

2. Fii atentă la bijuteriile tematice

 

Da, seturile de bijuterii au o team și nu arată ca o singură piesă repetată la infinit. Ai grijă la seturile care redau tema prea riguros. Acest lucru se traduce rapid într-un aspect asemănător costumului.

În schimb, optează pentru accesorii cu o temă mai abstractă. De exemplu, un set de bijuterii inspirat din natură ar putea include un colier de tip fagure, cercei cu albinuțe și o brățară cu chihlimbar de culoarea mierii. Dacă același set ar avea albine montate în toate piesele, „zumzetul” lor ar fi de-a dreptul deranjant, nu-i așa?

 

3. Păstrați seturile de bijuterii asortate pentru ocazii speciale

 

Observați cum seturile de bijuterii asortate sunt favoritele celebrităților pe covorul roșu? Nu arata mereu fabulos? Acestea oferă un aspect glamorous, perfect pentru ocazii speciale. Poate că asta se datorează faptului că aceste bijuterii au, de obicei, o mulțime de perle, diamante și pietre prețioase. Straturile de geme strălucitoare sunt potrivite pentru evenimente de seară.

În esență, poți purta mai multe piese impunătoare și valoroase împreună, așa că păstrează acest factor WOW pentru momentele când vrei să atragi toate privirile.

 

4. Alegeți bijuterii din argint masiv pentru ținute de zi

 

Alternativa de zi pentru un set cu pietre prețioase este setul de bijuterii din argint solid, masiv. De ce ar trebui să sari peste pietre sclipitoare ziua? Din simplul motiv că ele au tendința să “încarce” ținuta. Piesele de aur sau argint sunt mai subtile și deci, mai potrivite pentru ținutele de zi cu zi. Acestea funcționează excelent pentru un look de birou, o întâlnire de afaceri sau un brunch.

Căutați seturi de bijuterii care au detalii complexe. De exemplu, lanțuri groase și brățări de tip frânghie din argint sterling. Puteți purta chiar și un set care combină diferite metale. Da stim! Amestecarea metalelor era criticată de designeri in trecut, dar acele vremuri au apus. Vorbim de seturi de bijuterii moderne, până la urmă!

 

5. Seturi de bijuterii cu cristale transparente

 

 

Există o excepție de la fiecare regulă, nu-i așa? Excepția de la “nici un set de bijuterii cu pietre prețioase în timpul zilei” este un set de bijuterii cu cristale transparente, cum ar fi cuarțul de stâncă. Aur sau argint? Asta depinde de tine!

Cristalele sunt subtile și au un aspect clasic. Acum, nu spunem că ar trebui să purtați pietre uriașe în acest set. Ne gândim mai mult la pietre simple și mici. Sclipirile sunt un detaliu de design, nu “evenimentul” principal din acest look. Transformă aspectul într-unul mai modern, alegând un set cu pietre cu tăietură diferită în fiecare piesă (oval, rotund, marchiz, dreptunghiular, etc.).

De altfel, seturile de bijuterii sunt accesorii elegante, foarte creative. Poți chiar să îți creezi propriul set! De exemplu, un inel cu coral, o pereche de cercei cu perle și un colier care prezintă atât perle, cât și scoici sunt o combinație fabuloasă.

În acest sens, explorați colecția de seturi argint dama de pe PodoabeleMele.ro. Descoperiți modele unice, realizate manual de artizani din India, Thailanda, Turcia și Indonezia. De la clasic la contemporan, seturile noastre de bijuterii sunt perfecte pentru orice ocazie.

 

PS: Și nu uitați că regulile sunt menite să fie încălcate! 🙂

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini