Redactia.ro
Home » Știri » Sezonul de gripă 2019-2020. Bilanțul morților a ajuns la 39

Sezonul de gripă 2019-2020. Bilanțul morților a ajuns la 39

gripă

Gripa face noi victime. Ultimele victime răpuse de gripă sunt trei femei și un bărbat. Până în acest moment, 39 de persoane și-au pierdut viața în acest sezon din cauza gripei.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a transmis că bilanțul morților în acest sezon de gripă a ajuns la 39, transmite Agerpres.

Ultimele persoane decedate sunt:

  • O femeie în vârstă de 81 de ani, din județul Alba, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
  • O femeie în vârstă de 65 de ani, din județul Prahova, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
  • O femeie în vârstă de 67 de ani, din județul Iași, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare.
  • Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Măștile ieftine nu previn infectarea cu gripă

Activista Alina Dumitriu, director executiv al Asociaţiei „Sens Pozitiv” oferă mai multe sfaturi pentru prevenţia gripei. Aceasta lucrează cu oameni bolnavi de TBC şi HIV şi arată că măştile care se recomandă în farmacii pentru gripă sunt inutile, deoarece previn doar transmitarea virusului.

„La cursurile pe care le-am făcut înainte să încep să lucrez cu persoane cu TBC, am învăţat că măştile pe care le poartă toată lumea, în aceste zile, sunt doar pentru a preveni transmiterea, dacă deja suntem bolnavi. Pentru a preveni infectarea cu gripă sau cu alte boli transmisibile pe calea aerului sunt necesare respiratoare precum cel din poză. Care, da, nu costă un leu, ci 12 lei, dar chiar îşi face treaba şi se poate refolosi”, arată Dumitriu, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta explică cum trebuie pusă mască. Respiratorul se aşează astfel încât să acopere gura şi nasul. În timpul utilizării, este recomandat să se evite atingerea respiratorului, explică Dumitriu.

Școli închise din cauza gripei

3.147 de elevi stau acasă din cauza suspendării cursurilor din aceste unități de învățământ, conform Ministerului Educației. La nivel național, 98 de unități de învățământ din București și 11 județe sunt închise parțial.

Doar două unități de învățământ sunt închise total marți, o grădiniță din Iași și una din București, scrie stirileprotv.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: