Redactia.ro
Home » Știri » Sfinții 40 de Mucenici. Două rețete de mucenici, variante extrem de ușor de făcut

Sfinții 40 de Mucenici. Două rețete de mucenici, variante extrem de ușor de făcut

Rețete de mucenici pentru 9 martie

Mucenicii sunt gătiți de gospodine o singură dată pe an și anume pe data de 9 martie, când Biserica Ortodoxă sărbătorește prăznuirea celor 40 de sfinți mucenici.

Indiferent de modul lor de preparare, sau de regiunea din care provin, mucenicii sunt o adevărată delicatesă, care îi determină pe unii să aștepte un an întreg pentru ai mânca. Iată care sunt cele mai bune rețete de mucenici!

Mucenici muntenești

Ingrediente pentru aluat:

500 g făină

200 ml apă

1/2 linguriță sare

Ingredinte pentru gătire:

2-3 litri apă

zahăr după gust

Pentru servit:

300 g nucă măcinată

esenţă de rom

coaja rasă a unei portocale

coaja rasă a unei lămâi

esenţă de vanilie

1 plic zahăr vanilat

Scorţişoară

Mod de preparare mucenici muntenești

Începem prin a amesteca făina, apa și sarea pe care le frământăm pentru a obține un aluat.După aceea, întindem aluatul într-o foaie care nu trebuie să aibă o grosime mai mare de o jumătate de centimetru. Rulăm fiecare bucată de aluat în fire subțiri și apoi le împletim în formă de cifra opt. Lăsăm mucenicii să se usuce timp de o oră.

Punem pe foc o oală, în care adăugăm doi sau trei litri de apă, alături de zahăr și de sare. Când apa a dat în clocot, dăm focul mai mic și începem să punem mucenicii. Punem și coaja rasă de citrice, esențele și zahărul vanilat. Mucenicii trebuie fierți cam 25 de minute. Când îi scoatem de acolo îi presărăm cu nucă și scorțișoară.

Mucenici cu frișcă. Rețetă deosebită

1 kg făină

150 g zahăr

50 g drojdie proaspătă

1 linguriță sare

300 ml frișcă vegetală

250 ml suc apa minerală

coajă rasă de la 1 lămâie

1 fiolă esență vanilie

150 ml ulei

Sirop mucenici:

300 g zahăr

800 ml apă

coajă ras de la 1 lămâie

1 fiolă esență rom

Cum se prepară

Începem această rețetă de mucenici prin a pune făina într-un vas,alături de 50 ml de frișcă ce trebuie să fie călduță.Mai adăugăm și o linguriță de sare,o linguriță de zahăr și 50 g de drojdie proaspătă adăugăm frișca în care am dizolvat drojdia în făină iar apoi punem restul de zahăr,coaja rasă de la o lămâie,esența de vanilie și 250 ml de apă minerală.

Adăugăm 150 ml de ulei și apoi continuam să frământăm. Acoperim aluatul cu un prosop și așteptăm până acesta își dublează volumul. Pentru sirop, punem pe foc o cratiță în care adăugăm 300 g de zahăr, cu coaja de lămâie și 800 ml de apă. Când zahărul s-a topit, oprim focul și punem esența de rom. Revenim la aluat și începem să facem niște fire subțiri ca de covrigi pe care le vom transforma în cifra opt. Dăm mucenicii la cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Este nevoie de cam 15 sau 20 de minute. La final, adăugăm nucă presărată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: