Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești

Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești

Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești

Mucenicii sunt un preparat delicios, pe care femeile îl fac pentru data de 9 martie, când în calendarul ortodox sunt sărbătoriți cei 40 de mucenici. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă.

Cele mai bune rețete de mucenici moldovenești. Cum se prepară

Sunt o mulțime de rețete pentru mucenicii moldovenești, însă, una singură este cea care nu dă greș. Redacția.ro vă prezintă care este această rețetă, datorită căreia mucenicii ies de fiecare dată perfecți! Iar toate celelalte gospodine îi laudă.

Nu este o rețetă neapărat simpplă, ea necesită răbdare și puțină îndemânare, însă rezultatul final va fi unul demențial! Iată lista de lucruri necesare pentru a ne apuca de această rețetă dulce:

Ingredientele pentru mucenici

-1 kg făină albă, pentru cozonac

-3-4 gălbenușuri

-4-5 linguri de zahăr

-600 ml lapte cald

-2 pliculețe de drojdie uscată

-coajă de la o portocală

-coajă de la o lămâie

-vanilie

-un praf de sare

-100 g unt moale

Pentru uns:

-miere

-nuca prăjită și măcinată

-o linguriță rasă de scorțișoară,

– 2 linguri de zahăr

Rețetă mucenici molovenești, pas cu pas

Cea mai bună rețetă de mucenici. Începem rețeta noastră prin a cerne făina de două ori, ca aceasta să fie foarte aerată. Amestecăm drojdia cu niște lapte călduț și o lingură de făină. Lăsăm deoparte, la un loc ferit și cald, să crească.

Peste făină, punem și zahărul, vanilia, coajă de lămâie și portocală, sarea, maiaua crescută, galbenușurile de ou, dar și restul laptelui, care trebuie să fie călduț, rezultatul nu va fi același dacă este lapte de la frigider.

Începem să amestecăm și să punem treptat și untul, care trebuie să fie la temperatura camerei. Frământăm până când am încorporat tot untul. Încălzim puțin cuptorul, cât să fie călduț înăuntru și punem recipientul cu aluatu nostru acolo, pentru ca el să crească frumos, timp de 30 de minute.

Rupem aluatul în 20 sau 24 de bucăți și ne apucăm să realizăm mucenicii. Trebuie să fie în formă de opt. Întindem fâștii de aluat, apoi le lipim și formăm cifra opt. Când am modelat toate bucățile de aluat, punem hârtie de copt într-o tavă și băgăm mucenicii la cuptor pentru 25 de minute. Îi decorăm cu nucă din plin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: