Redactia.ro
Home » Știri » Și-a căutat băiețelul dispărut mai mult de trei decenii. Mama și fiul s-au reîntâlnit anul acesta

Și-a căutat băiețelul dispărut mai mult de trei decenii. Mama și fiul s-au reîntâlnit anul acesta

Și-a căutat băiețelul dispărut mai mult de trei decenii. Mama și fiul s-au reîntâlnit anul acesta

Li Jingzhi a petrecut mai bine de trei decenii căutându-și fiul, Mao Yin, care a fost răpit în 1988 și vândut. Aproape că renunțase la speranța de a-l mai vedea vreodată, dar în mai a primit în sfârșit apelul pe care îl aștepta.

Mao Yin era singurul ei copil, politica chineză pentru un singur copil era în plină desfășurare, așa că nu se punea problema să mai aibă un altul. Ea și-a dorit întotdeauna ca băiatul ei să studieze din greu și să aibă succes, așa că l-a poreclit Jia Jia, adică „grozav”. „Jia Jia era un copil foarte cuminte, inteligent și sensibil.

A primit vestea dispariției copilului său printr-o telegramă

Mama sa lucra pentru o companie exportatoare de cereale și în timpul recoltei ea trebuia să plece chiar și câteva zile din oraș pentru a vizita furnizorii din mediul rural, iar fiul ei rămânea acasă alături de tatăl său.

Într-o astfel de călătorie, ea a primit un mesaj de la angajatorii ei, spunându-i să se întoarcă urgent. La vremea aceea, telecomunicațiile nu erau foarte avansate și femeia primise o telegramă succintă.

Telegramă conținea doar câteva cuvinte pe ea: „Urgență acasă; întoarce-te imediat ”. 

S-a grăbit să se întoarcă la Xi’an, unde un manager i-a dat vestea devastatoare că fiul ei a dispărut. Deși femeia a fost devastată a crezut că doar s-a rătăcit și îl va găsi destul de repede încât să evite nenorocirea de a i se întâmpla ceva rău.

„Inima mi-a rămas goală. Am crezut că poate s-a pierdut. Nu mi s-a părut că nu voi putea să-l găsesc.”

Mama și-a căutat băiețelul timp de trei decenii

Dispariția a fost în octombrie 1988, iar Jia Jia avea doi ani și opt luni. Tatăl său a mers să îi cumpere o apă, lăsându-l două minute nesupravegheat, timp în care fiul său parcă se evaporase.

Soții au divorțat cu timpul pentru că femeia devenise obsedată de lipsa fiului ei și deseori discuțiile dintre ei ajungeau la o singură concluzie, tatăl e principalul vinovat pentru pierderea celui mic.

Viața femeii s-a scurs în trei decenii printre căutări disperate, sute de drumuri făcute în zona în care a fost văzut ultima dată băiatul.  În fiecare vineri după-amiază, mama lui Jia Jia lua trenul spre provinciile din jur pentru a-l căuta, venind acasă duminică seara, gata să se întoarcă la serviciu luni dimineață.

La 19 ani de la dispariția fiului ei, după lungi căutări și descoperiri făcute aceasta a intrat ca și voluntară într-o asociație care ajuta familii ce treceau prin aceeași traumă. Asociația a ajutat la reuniunea a zeci de familii dar nu a reușit să îi găsească și ei fiul.

Întâlnire cu emoții după lungi căutări

Anul acesta soarta i-a surâs femeii care nu și-a pierdut niciodată speranță și a continuat să viseze la momentul în care își va revedea fiul. Pe 10 mai, de ziua mamei, femeia a fost anunțată de către Biroul de Securitate Publică China că în sfârșit l-au găsit.

Un anonim a trimis o poză autorităților și a specificat că băiatul este acum adult și că trăiești la 700 de km distanță de orașul său natal, cercetările demarându-se de urgență. Adultul din poza a fost de acord să facă un test ADN care a confirmat că cei doi sunt mamă și fiu.

După 30 de ani de chin și peste 300 de alarme false, căutarea s-a încheiat definitiv. Pe data de 18 mai cei doi s-au reîntâlnit. Totul a fost televizat iar camerele l-au surprins pe băiat cum a alergat în brațele mamei sale. Tatăl, fiul și mama au plâns câteva minute în șir ținându-se în brațe.

Autoritățile au descoperit ulterior că băiețelul fusese vândut unui cuplu fără copii din provincia Sichuan pentru 6.000 de yuani aproximativ 840$ în banii de astăzi. Părinții lui adoptivi l-au redenumit Gu Ningning și l-au crescut și iubit ca și cum ar fi fost copilul lor.

Mama și-ar dori să-l mai strângă măcar odată în brațe băiețelul acela micuț la care a visat zi și noapte timp de 30 de ani, chiar dacă știe că acest lucru nu mai e posibil. Acum, băiatul ei are propria familie și e un bărbat în toată firea, îl vede destul de rar pentru că distanța dintre ei e mare, însă îi este suficient să îl știe în viață și fericit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: