Redactia.ro
Home » Știri » Şi-a dat Citroenul la fiare vechi pentru asta. Ce maşină conduce acum Nicuşor Dan, primarul Capitalei

Şi-a dat Citroenul la fiare vechi pentru asta. Ce maşină conduce acum Nicuşor Dan, primarul Capitalei

Nicușor Dan

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a uimit pe toată lumea cu mașina pe care o conducea. Acesta avea un Citroen vechi, dar acum a scăpat de el și a cumpăra o nouă mașină, cu care merge la Primăria Capitalei.

Ce mașină conduce acum Nicușor Dan. A scăpat de Citroen

Mașina pe care o conduce acum Nicușor Dan este un Renault Clio IV, de culoare albă. Motorul este de 1,2 litri și este pe benzină. Mașina lui Nicușor Dan are 75 de cai putere. Aerul condiționat este cu aer condiționat cu reglaj manual și are radio simplu.

Încă din prima zi de primar al Capitalei, Nicușor Dan a venit cu această mașină, dar acesta nu a folosit locurile destinate special celor care lucrează în Primăria Municipiului București, ci a parcat mai departe, la circa zece minute față de imobilul pe care acum îl conduce. Nicușor Dana mers distanța pe jos și a plătit cu telefonul mobil locul de parcare.

Vechea mașină a lui Nicușor Dan, un Citroen BX din anul 1986 a ajuns la fier vechi. Un model ca acesta pe care l-a avut ani de zile Nicușor Dan se poate cumpăra cu sume modice, cel puțin pentru o mașină. Un astfel de autoturism poate costa undeva între 1600 și 3000 de euro.

În alte țări, dacă aceelași model de mașină a fost recondiționat, poate ajunge și la 8000 de euro, pentru că este considerată deja mașină istorică.

Ce a promis Nicușor Dan la învestirea în funcție

Nicușor Dan a fost învestit în funcția de primar al Capitalei și a specificat că va face tot ce stă în putință pentru ca pandemia să fie controlată cât mai bine, iar numărul de cazuri să scadă sub 100 pe zi.

”Pe termen foarte scurt cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate pentru că sunt nişte probleme urgente şi grave cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem urgenţe în domeniul termoficării. Purtaţi mască, ascultaţi recomandările specialiştilor, evitaţi aglomeraţiile. Suntem o comunitate şi este în responsabilitatea noastră să trecem prin această pandemie. Vom deschide uşa mare a Primăriei, dar amân acest moment pânâ la momentul în care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus. În prima zi în care vom avea mai puţin de 100 de îmbolnăviri, vom deschide uşa Primăriei. E un gest simbolic. Vreau să spun din nou nu se poate să nu reuşim împreună pentru noul Bucureşti”, a spus  Nicuşor Dan.

Mai mult, Nicușor Dan a specificat că va conduce în cel mai transparent mod cu puțină activitatea Primăriei.

“Am promis transparenţă în activitatea Primăriei Capitalei, iar acest lucru trebuie să se întâmple încă din prima zi. (…) Nu doar transparenţa este importantă, ci şi dialogul. Voi fi un primar deschis la propunerile voastre şi voi ţine cont de sugestiile care pot îmbunătăţi relaţia dintre Primărie şi cetăţean”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Nicușor Dan a făcut apel la oamenii cu studii de specialitate în diverse domenii să se angajeze în subordonarea lui.

”Vreau să fac un apel aici pentru oameni care şi-au dovedit competenţa în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităţilor – veniţi în administraţia publică, aştept să trimiteţi CV-uri pentru a lucra în administraţia publică”, a declarat edilul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: