Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep a ajuns în Parlament. „Eu nu am venit aici pentru mine”

Simona Halep a ajuns în Parlament. „Eu nu am venit aici pentru mine”

simona halep

Simona Halep a făcut, miercuri, un apel către parlamentari. Jucătoarea de tenis, alături de alți mari sportivi, au mers în Parlament pentru a cere statului să susţină sportul în România prin construirea unor săli în care noile generații să se poată antrena.

Campioana de la Wimbledon a spus că e păcat „tot talentul nostru, din tenisul românesc, să nu se facă nimic și să nu progresăm”.

„Eu nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de infrastructură, pentru că la noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală unde să se joace meciurile pentru echipa de FED Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de o susținere. Din punctul meu de vedere, sportul nostru este un sport scump, nu poate fi susținut atât de mult de familii”, a afirmat Simona Halep, la Parlament.

„Fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, un sistem și federația noastră să fie în rând cu celelate. Cosider că tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani, dar mai ales în trecut. Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză, vreau să specific că este păcat de tot talentul nostru, din tenisul românesc, să nu se facă nimic și să nu progresăm. Tot ce îmi doresc e să se construiască săli, un sistem pentru noile generații”, a mai spus Simona Halep.

Au susținut-o nume mari din sportul românesc

Simona Halep, fosta mare gimnastă Nadia Comăneci (58 de ani) și alte nume grele din sportul românesc, printre care Ilie Năstase, Gabi Szabo, Camelia Potec, Alina Dumitru, au susținut azi o conferință de presă la Senatul României.

Gabi Szabo, atleta medaliată cu aur la JO de la Sydney din 2000, fost Ministru al Tineretului și Sportului, a avut un discurs și mai dur:

„Nu prea mai ies public să vorbim, pentru că mi se pare că vorbim în van și nimeni nu ne ascultă. Este un an important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră e să avem cât mai mulți sportivi la Tokyo, unde ne dorim să cucerim medalii olimpice. Sportul românesc are nevoie de finanțare și de bani. Singurul lucru necesar e ca cei care ne vor conduce să înțeleagă care sunt nevoile urgente. Trebuie să prioritizăm sportul, să vedem ce schimbăm în Codul Fiscal. (…) E benefic ca Primăriile să finanțeze sportul sau nu? Văd fel și fel de articole despre această temă. Până la urmă, ce vrem? Să fie finanțat sportul sau nu? Trebuie să stăm toți la masă și să vedem exact ce trebuie să facem”.

Nadia Comăneci are o pensie incredibilă! Sumele încasate de campionii României

„Mă bucur că sunt alături de acești campioni olimpici. Este important ca generația de astăzi și generație care vine să știe că au sprijinul nostru. Succesul sportului românesc a fost și este bucuria românului și cred că e extrem de important ca generația de azi să știe că are sprijinul nostru și să nu fie nevoită să meargă afară pentru a căuta ajutor”, a declarat și Nadia Comăneci.

Fosta înotătoare Camelia Potec (37 de ani) a luat la rândul ei cuvântul: „Noi nu aparținem de nicio culoare politică. Am tot vorbit despre problemele din sportul românesc. Fără infrastructură, este greu să convingem copiii să vină la sport și la mișcare. Părinții sunt dispuși să-și aducă copiii la sport, dar nu au unde să-i aducă. Ca să devină prioritate națională, sportul trebuie finanțat. Cred că sportul ar trebui să fie practicat încă de la vârste fragede, iar ideea de a avea grădinițe sportive era foarte foarte bună”.

La conferință au mai participat Cristian Gațu, dar și senatorul PSD Șerban Nicolae. Conform GSP.ro, Șerban Nicolae și senatorul ALDE Daniel Zamfir au fost cei care au solicitat întrevederea de astăzi .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: