Redactia.ro
Home » Știri » Simona Halep – Mihaela Buzărnescu 6-3, 4-6, 6-2, la Wimbledon, este meciul care l-a impresionat pe Cristian Tudor Popescu

Simona Halep – Mihaela Buzărnescu 6-3, 4-6, 6-2, la Wimbledon, este meciul care l-a impresionat pe Cristian Tudor Popescu

GALERIE FOTO (2)

Simona Halep s-a calificat miercuri în turul 3 al turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, după o victorie împotriva altei românce, Mihaela Buzărnescu, 6-3, 4-6, 6-2.

Simona Halep, 27 de ani, locul 7 WTA, fost lider mondial, s-a impus după o oră şi 51 minute în faţa unei adversare de 31 ani, care este pe locul 53 în ierarhia mondială. Buzărnescu a reuşit miercuri unul dintre cele mai bune meciuri ale sale din acest sezon.

Simona Halep a obţinut 111.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA pentru calificarea în şaisprezecimi de finală. Buzărnescu rămâne cu 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA pentru accederea în turul secund, conform Agerpres. Ea a ajuns anul trecut până în turul al treilea la Wimbledon, la prima sa participare pe tabloul principal.

Simona Halep şi Buzărnescu s-au mai înfruntat o singură dată, în 2008, la turneul ITF de la Monteroni D’Arbia (Italia, 25.000 de dolari), Simona câştigând cu 6-3, 6-0, în primul tur. Simona Halep o va întâlni în runda următoare pe belarusa Victoria Azarenka (40 WTA). Azarenka, fost lider mondial, a trecut uşor de miercuri Ajla Tomljanovic (Australia), cu 6-2, 6-0.

Cristian Tudor Popescu a fost impresionat de nivelul duelului 100 % românesc din turul 2 de la Wimbledon.

Acesta a fost marele câştig al meciului: după părerea mea, a fost meciul cel mai frumos de la Wimbledon, de până acum. Şi am văzut multe dintre disputele de până acum. „Am spus înainte de meci că va fi o partidă tare, strânsă. Pentru că mă aşteptam la ambiţia Mihaelei Buzărnescu. Ea a spus de mult că abia aşteaptă să joace cu Simona. A venit acum întâlnirea şi bănuiam că Mihaela va juca un tenis deosebit, faţă de ce a jucat anul acesta. Tenisul ei a coborât după acea accidentare de anul trecut, dar azi s-a motivat„, a spus CTP, preluat de digisport.ro.

Etichete: