Redactia.ro
Home » Sport » Simona Halep va fi ștearsă din clasamentul mondial! Tenismena va trebui să o ia de la zero după suspendare

Simona Halep va fi ștearsă din clasamentul mondial! Tenismena va trebui să o ia de la zero după suspendare

Nu toată lumea o susține pe Simona Halep: „Cine vrea pe piedestal o trișoare...”. Cine pune sare pe rana jucătoarei de tenis

Simona Halep a fost testată pozitiv la un test anti-doping. Sportiva a anunțat că i-a ieșit în sânge o cantitate „foarte mică” de Roxadustat, substanță folosită pentru a trata anemia asociată cu boala cronică de rinichi. Se pare că jucătoarea de tenis știa de acest rezultat pozitiv de mai bine de două săptămâni, fiind anunțată în prealabil. Agenția Mondială Antidoping (WADA – World Anti-Doping Agency) plasează Roxadustatul, substanța cu care a fost găsită dopată Halep, în clasa substanțelor interzise. Iată ce o așteaptă pe Simona Halep în cazul în care dopajul este dovedit!

Simona Halep va fi ștearsă din clasamentul mondial!

Simona Halep se află în clasamentul mondial de tenis pe poziția 12 WTA cu 2.661 puncte, după ce a fost depășită de franțuizoaica Caroline Garcia și de rusoaicele Kudermetova și Kasatkina. Aceasta este sigură că va primi o suspendare din cauza substanței Roxadustat care a fost depsitată în organismul ei la un test anti-doping. În funcție de suspendarea pe care o va primi, Simona Halep va ajunge la coada clasamentului mondial. Astfel va fi nevoită să o ia de la zero, precum tenismenele la început de drum.

După expirarea suspendării pe care o va primi, Simona va putea participa la turnee „minuscule sau wild-carduri primite de la organizatori”, potrivit adevărul.ro. Pentru derivați EPO se dau cele mai drastice pedepse, între doi și patru ani, iar asta poate aduce repercursiuni în cariera Simonei.

Simona Halep se pregătește să-și susțină nevinovăția față de testul anti-doping picat, în fața anchetatorilor. Cazul ei va va ajunge și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a cărui decizie va rămâne definitivă și irevocabilă.

Reacția Simonei Halep după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat

Potrivit site-ului oficial al Agenției Mondiale Antidoping, Roxadustat este trecut în categoria hormonilor, a factorilor de creștere și a substanțelor asociate. Roxadustat este o substanță care, de regulă, este utilizată pentru combaterea anemiei. Se comercializează sub brandul Evrenzo, un medicament care ajută organismul să lupte împotriva anemiei, a relatat prosport.ro.

Aceeași sursă menționează că, de regulă, sportivii își administrează Roxadustat pentru a-și crește producția de globule roșii din sânge. Este o tehnică de doping foarte eficientă, deoarece se mărește și nivelul de oxigen care ajunge în mușchi și ajută, astfel, la creșterea capacității de efort.

Simona Halep susține că nu s-a gândit nici măcar o clipă să trișeze:

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Tatăl Simonei Halep: „Dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”

Tatăl Simonei Halep o susține în bătălia cu adevărul și speră ca Simona Halep să se întoarcă cât mai repede la sportul pe care îl practică cu multă iubire:

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiștii vor spune, nu putem să știm ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată (n.r.: nu a luat ceva). Trebuie răbdare și Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Și noi suntem curați în suflet că Simona e curată, curată.

Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la așa ceva, nu ar fi apelat niciodată la așa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”, a declarat Stere Halep, potrivit as.ro.

Tatăl Simonei a dezvăluit faptul că Simo ia totuși niște medicamente:

„Nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat [medicamente] pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla”, a mai declarat Stere Halep.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: