Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile. Puțini știu ce semnificație are 

Singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile. Puțini știu ce semnificație are 

Singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile. Puțini știu ce semnificație are 

Iată singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile! Puțini știu ce semnificație are.

Singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile

Există un cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile și acesta este „huh”. Potrivit cercetătorilor de la Institutul de psiholingvistică Max Planck, „huh” are o pronunție identică în 31 de limbi diferite și semnifică o confuzie sau o lipsă de cunoștințe.

Cu toate acestea, mulți au susținut că „huh” este mai mult un zgomot decât un cuvânt, dar această descoperire poate fi aplicată procesului de traducere a mesajelor de marcă, pentru a fi utilizate în străinătate.

Cuvântul din limba română ce nu poate fi tradus în nicio altă limbă

În timp ce „huh” este singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile, există și un cuvânt din limba română care nu poate fi tradus în nicio altă limbă. Acest cuvânt este „dor” și semnifică un amalgam de sentimente precum bucurie, tristețe, melancolie, nostalgie, jale sau patimă. Expresia în sine este considerată intraductibilă în alte limbi, deoarece nu există un termen care să exprime exact aceleași sentimente și nuanțe.

Deși limba română este de origine latină și se aseamănă cu limbi precum franceza, italiana, portugheza și spaniola, fiecare dintre aceste limbi are particularitățile sale. Spre exemplu, în engleză există doar verbul „to miss” – „a lipsi”/ „Îmi lipsești”, în timp ce în limba franceză există termenul „deuil”, care deși provine din același cuvât latinesc, se traduce prin „doliu”, nu prin dor. În limba spaniolă există un termen asemănător – „dolor” – dar nici el nu se traduce prin dor, ci prin „durere”.

Există mai multe tipuri de dor pe care oamenii le pot experimenta, inclusiv dorul care provine din atașament, dorul cauzat de probleme romantice sau dorul de țară. Cu alte cuvinte, oamenii pot simți dorul în legătură cu o altă persoană sau în situații în care le lipsesc experiențe sau momente importante din trecut. Termenul „dor” exprimă multe nuanțe și sentimente complexe și este o particularitate a limbii române, făcând-o astfel unică în felul său.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: