Redactia.ro
Home » Știri » Sistemul medical din România ar putea intra în colaps. Când va fi ziua decisiva

Sistemul medical din România ar putea intra în colaps. Când va fi ziua decisiva

Colapsul din unitățile medicale

La începutul acestei săptămâni a avut loc cea mai mare creștere de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de când măsurile de restricție s-au relaxat.

320 de români au testați pozitiv cu noul coronavirus și alți 22 au murit.

Spitalele din România sunt epuizate. Unitățil medicale nu mai fac internări

Conform Știrile ProTv, de la 1 iunir, la 15 zile de la relaxarea primelor măsuri, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut constant.

Reprezentanții Institutului de boli infecțioase Matei Balș au declarat că nu mai au locuri libere pentru a face internări.

Ar fi trebuit să găsim un echilibru între măsurile de relaxare care au venit din mai, în mai multe etape, şi măsurile de prevenţie. Acest echilibru nu există, acele îmbolnăviri din ultima perioadă se văd în spitalele de boli infecţioase!”, a declarat Dr. Adrian Marinescu.

De asemenea, spitalul Victor Babeș se confruntă și el cu aceeași problemă. Sunt 300 de pacienți internați, același număr ca la finalul lui martie, iar acesta continuă să crească.

Potrivit medicului Simion Florescu de la Spitalul Victor Babeș, relaxarea măsurilor a dus la creșterea infectărilor în comunitate. Direcția de Sănătate Publică de la Brașov se pregătește pentru ce e mai rău, aici existând 313 paturi dedicate pacienților infectați cu COVID-19.

Paturi pregătite pentru cel mai negru scenariu

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sunt pregătite 100 de paturi într-o sală de sport la Săcele, în cazul în care situația devine critică. În secții ATI sunt internați 180 de pacienți.

”Este posibil ca în anumite spitale să nu mai fie locuri şi atunci pacienţii au fost transferaţi urgent în alte locuri. Dar eu îmi doresc să fie cât mai puţini pacienţi infectaţi şi pentru asta cu toţii trebuie să avem grijă.”, a spus Klaus Iohannis.

Universitatea Harvard a făcut câteva calcule și a descoperit că, în vară, cornavirusul își va scădea puterea de transmitere cu 20%.

Însă, în România, vara fierbinte sau ploioasă poate determina ca sistemul medical să intre în colaps. Conform calculelor făcute de Societatea Română de Epidemiologie, această situație va avea loc pe 14 august.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: