Redactia.ro
Home » Știri » Situația din Timișoara privind cazurile de infectare cu coronavirus, dramatică. Terapia Intensivă este neîncăpătoare

Situația din Timișoara privind cazurile de infectare cu coronavirus, dramatică. Terapia Intensivă este neîncăpătoare

Manager Timisoara

Situația coronavirusului din țara noastră este din ce în ce mai gravă, în timp ce paturile de la terapie intensivă și medicii se înpuținează pe zi ce trece. O asemenea situația este în Timișoara, unde nu mai există niciun loc la ATI, deși în acest oraș au izbucnit mai multe focare de COVIS-19.

Situația din Timișoara privind cazurile de infectare cu coronavirus, dramatică

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, Cristian Oancea a vorbit despre ceea ce se întâmplă în oraș la nivel de infectări cu coronavirus. Situația este gravă, mai ales că în spital nu există o unitate de terapie intersivă destul de încăpătoare pentru toți bolnavii.

Medicul a specificat că față de acum trei săptămâni, când erau șase pacienți, în acest moment sunt internați 70.

„Cele 70 de cazuri sunt moderate sau severe, sunt cinci sau șase forme asimptomatice care preferă să fie tratați la noi în spital, adică să se negativeze la noi în spital, având încredere în colegii mei de la Infecțioase decât în mediul lor de acasă. […] Avem pacienți care sunt foarte conștienți, sunt foarte responsabili și le mulțumim. Am avut pacienți care erau pozitivi, ne-au arătat hârtia că sunt pozitiv la COVID după care au plecat frumos cu tramvaiul acasă. La Terapie Intensivă avem 7 pacienți și cazurile sunt la graniță între viață și moarte”, spune Cristian Oancea.

Capacitatea spitalului din Timișoara este depășită

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara a explicat și că sunt făcute eforturi îna ceste momente pentru a mări capacitatea unității de la terapie intensivă.

„Cu această extindere putem să avem 12 paturi în unitatea mobilă plus, în cazuri extreme, încă 6 până la 8 locuri în funcție de câte cazuri grave vor fi. Plus că mai avem 10 ventilatoare mobile în cazul în care avem cazuri severe care se decondiționează pe secție și nu mai avem locuri la Terapie Intensivă suntem pregătiți să facem salon de Terapie Intensivă pe secție, având ventilatoare mobile”, a explicat Cristian Oancea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: