Redactia.ro
Home » Știri » Situație îngrijorătoare în București! Rata de infectare a crescut alarmant

Situație îngrijorătoare în București! Rata de infectare a crescut alarmant

Situația cazurilor de coronavirus este tot mai alarmantă în Capitală. București are cea mai mare rată de infectare din țară. S-a depășit rata de infectare de șapte la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni. Potrivit ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicarea Strategică (CGS), este cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19. 

București, cea mai mare rată de infectare din țară

Situație alarmantă în Capitală în ceea ce privește evoluția cazurilor de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, vineri, că în București s-a depășit pentru prima dată rata de infectare de șapte la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Este cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19, ceea ce clasează Capitala pe primul loc, cu cea mai mare rată de infectare din țară.

București a întrecut județul Constanța la rate de infectare

București a întrecut județul Constanța la capitolul ratei de infectare, care are 6,88 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile,  iar Ilfov a ajuns la 6,77. Mai exact, în București s-au înregistrat vineri, 1867 de noi cazuri de coronavirus, în  Constanța 453 de noi îmbolnăviri, îar în  Ilfov 326 cazuri noi de SARS-COV2. Imediat după București și Constanța este Clujul care o rată de infectare de 5,23 cu 331 de noi cazuri Covid-19.

incidenta cazurilor de covid 1911 decembrie

Ultimul raport Covid-19

Pe teritoriul României, au fost confirmate, vineri, 11 decembrie, 545.567 de cazuri de bolnavi și alți 443.168 de pacienți vindecați. Ultimele teste efectuate la nivel național, arată că sunt 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea sunt persoane care nu au mai fost anterior infectate. De altfel, până pe data de 11 decembrie, 13.116 persoane au murit din cauza virusului.

Rămâne așadar, de văzut ce măsuri vor lua autoritățile în acest caz, dacă se va institui carantina în Capitală. Acum două zile, primarul general, Nicușor Dan, nega acest aspect.

”Eu sper și facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo. (…) Pentru că Bucureștiul este un motor economic, facem tot ce ține de noi ca să nu blocăm activitatea economică”, a spun  Nicușor Dan, la Digi 24.

La fel și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, nega acum două zile instituirea carantinei.

„Evităm să luăm măsuri mai dure. Nu ne aflăm într un asemenea scenariu.Respectându-le, evităm să luăm măsuri mai dure. Toți ne dorim să avem sărbători liniștite, dar nu doar autoritățile trebuie să facă asta, ci și populația trebuie să respecte măsurile”, a exlicat Berbeceanu.

De altfel, din cauza numărului mare de infectări, din ultimele zile, autoritățile ar putea interzice, în Capitală, intrarea în magazine cu coșuri de mână.

”Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării”, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: