Redactia.ro
Home » Știri » Slujbele de Crăciun se vor putea face și în interiorul bisericilor. Ce măsuri trebuie respectate

Slujbele de Crăciun se vor putea face și în interiorul bisericilor. Ce măsuri trebuie respectate

Slujba de Craciun

Vin vești bune de la Guvern pentru credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun. În urma scandalului de la Constanța, legat de pelerinajul Sfântului Andrei, reprezentanții Executivului anunță că slujbele dedicate Nașterii Domnului se vor putea oficia atât în exteriorul locașurilor sfinte, cât și în interiorul acestora. Vor trebuie respectate, totodată, măsurile de siguranță anti-coronavirus.

Slujbe în interiorul bisericilor de Crăciun

După scandalul care s-a iscat la Constanța, legat de pelerinajul Sfântului Andrei, reprezentanții Guvernului au făcut, vineri, un anunț important pentru credincioși. Secretarul general al Executivului a precizat că de Crăciun se vor putea face slujbe nu doar în exteriorul bisericilor, cât și în interiorul lor, cu condiția respectării măsurilor de protecție anti-coronavirus, informează Digi 24.

Decizia a fost luată după o întrevedere cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Scopul acesteia a fost luarea unei decizii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește.

”Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte şi cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Identificăm împreună soluţii prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creştineşte la biserică. Reprezentanţii cultelor religioase susţin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toţii conştienţi de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului.

Pelerinaj de Sfântul Andrei doar cu localnici

Această hotărâre vine în contextul nemulțumirilor care au apărut în ceea ce privește organizarea pelerinajului Sfântului Andrei. Auotoritățile au impus desfășurarea acestuia doar cu localnici, având în vedere pandemia, însă ÎPS Teodosie a cerut în instanță, judecătorilor Tribunalului Constanța ca la pelerinaj să participe și restul oamenilor din țară. Cererea ÎPS Teodosie a fost respinsă și are termen de constestație cinci zile. Însă, cum sărbătoarea este pe 30 noiembrie, demersul nu ar mai avea finalitate.

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepicopia Tomisului prin Arhiepiscopl Tomisului- Înalt Preasfințitul Teodosie Petrescu (… ) în contradictoriu cu pârâții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Prefectura Județului Constanța, prefectul județului Constanța și Inspectoratul pentu Situații de Urgență Constanța. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.

ÎPS Teodosie consideră că restricțiile impuse de autorități nu sunt unele firești.

”Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta”, a spus ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: