Redactia.ro
Home » Știri » Şoc termic în România! ANM anunţă zonele cu maxime de 27 grade

Şoc termic în România! ANM anunţă zonele cu maxime de 27 grade

Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Prognoza meteo pe regiuni

După o perioadă de vreme capricioasă și temperaturi neobișnuit de scăzute pentru finalul lunii martie, românii primesc o veste încurajatoare din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a dezvăluit recent o prognoză meteo actualizată, care indică o schimbare radicală în condițiile meteorologice.

Şoc termic în România

Potrivit ANM, primăvara își face simțită prezența în România, iar temperaturile sunt în creștere. Georgescu a subliniat că în zilele următoare se va înregistra o creștere treptată a temperaturii, cu 1°C-2°C mai mult în fiecare zi. Acest trend va conduce la atingerea unor temperaturi deosebit de înalte pentru sfârșitul lunii martie, cu maxime de până la 27°C în unele zone ale țării.

ANM anunţă zonele cu maxime de 27 grade

Conform declarațiilor oficialului ANM, acest schimb de temperatură va fi simțit în special în sudul țării, inclusiv în București. Astfel, duminică se prognozează să atingem temperaturi de până la 27°C, fenomen meteorologic cu totul neașteptat după recentele zile reci și ploioase.

Cu toate acestea, directorul executiv ANM a avertizat că temperaturile ridicate nu vor fi doar un eveniment izolat, ci se vor menține și în zilele următoare, fiind frecvente maximele de peste 20°C în întreaga țară. Mai mult, există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să aducă temperaturi peste normal.

În paralel cu această creștere a temperaturii, este de așteptat să revină și precipitațiile. ANM anunță că începând de mâine noapte aria ploilor se va extinde, acoperind toate regiunile țării și intensificându-se în zonele montane.

De asemenea, directorul executiv al ANM a subliniat că vântul puternic care se va resimți în următoarea perioadă este un semn al schimbărilor climatice pe care le traversăm. Aceste intensificări ale vântului sunt considerate parte a unei tendințe de încălzire globală care afectează tot mai multe regiuni ale lumii.

„În următoarele zile vom avea o creștere a temperaturii cu 1°C-2°C de la o zi la alta, astfel încât duminică vom ajunge pe partea de sud a țării la temperaturi de 26, posibil chiar 27°C inclusiv în zona Capitalei.

Dar sâmbătă și duminică vor fi temperaturi foarte ridicate pentru sfârșitul lunii martie, în toate zonele țării. Maximele de peste 20°C vor fi frecvente și există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să ne aducă temperaturi peste normal. În același timp așteptăm să apară din nou și precipitațiile. De mâine noapte aria ploilor se va extinde, va cuprinde joi toate regiunile țării, iar la munte, pe creștere cele mai înalte.

Mai este încă posibil să mai ningă și va fi și o vreme cu destul de mult vânt, cam peste tot în țară. Este de altfel tot un semnal. Aceste intensificări ale vântului sunt tot semnalul schimbării pe care o traversăm acum, o încălzire care categoric ne arată că ne apropiem de mijlocul primăverii”, a spus Florinela Georgescu, director executiv al ANM, la Antena 3 CNN. 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: