Redactia.ro
Home » Știri » Șoc total pentru bugetari! 400.000 de angajați ar putea fi concediați

Șoc total pentru bugetari! 400.000 de angajați ar putea fi concediați

bugetari

Un afacerist apropiat de Klaus Iohannis şi de PNL a anunțat că vor avea loc concedieri masive în sectorul public după ce PSD va fi înlăturat de la guvernare.

În 2020 vor avea loc concedieri uriașe

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat că 400.000 de bugetari vor fi daţi afară după ce PSD va fi înlăturat de la guvernare. Anastasiu le-a spus oamenilor de afaceri germani din România că, în 2020, la putere va ajunge un guvern tehnocrat care, pe lângă concedieri de proporţii, va taia din pensiile speciale şi va renunţa la cota unică de impozitare.

„O să încerce să se atingă, în următorul an, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, de pensiile speciale şi salarizarea unitară, dar în special vor diminua numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie.

Guvernul pregătește taxe mai mari de la toamnă

Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni. N-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa”, a afirmat Dragoş Anastasiu, potrivit antena3.ro.

Dragoş Anastasiu a mai spus că aceste măsuri se impun din cauză că, în următorii trei ani, nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare.

Pensiile speciale ar putea fi reglementate

O iniţiativă legislativă prevede impozitarea pensiilor de până la 10.000 de lei cu 10%, veniturile provenite din pensii ce depăşesc 10.000 de lei urmând să fie impozitate cu 90%. Aşadar, pentru pensiile mari se va plăti impozit de 10% pentru sumele de până la 10.000 de lei şi, suplimentar, 90% din diferenţa între valoarea pensiei şi pragul de 10.000 de lei.

„În România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun-simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult”, se explică în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: