Redactia.ro
Home » Știri » Socrii lui Cătălin Cherecheș au ajuns după gratii. O nouă lovitură pentru familie

Socrii lui Cătălin Cherecheș au ajuns după gratii. O nouă lovitură pentru familie

Socrii lui Cătălin Cherecheș scapă de închisoare

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a decis trimiterea în judecată a socriilor fostului primar Cătălin Cherecheș, aceștia fiind acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. Cazul survine în contextul condamnării definitive a lui Cătălin Cherecheș la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru luare de mită, iar în prezent, acesta se află în detenție în Germania.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit 5 ani de închisoare în urma condamnării pentru luare de mită. În timp ce Cherecheș servește pedeapsa în Germania, socrii săi au devenit subiecții unui nou dosar penal. Potrivit DNA, aceștia sunt acuzați că au încercat să influențeze o sentință în favoarea lui Cătălin Cherecheș, utilizând metode ilegale.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au probleme cu legea

Conform comunicatului oficial al DNA, socrii lui Cătălin Cherecheș au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Dosarul s-a deschis în urma unei investigații care a evidențiat demersurile acestora pentru obținerea unei sentințe favorabile fostului primar, aflat în mijlocul unui proces judiciar.

În detaliile dezvăluite de DNA, soacra lui Cătălin Cherecheș a contactat o persoană apropiată unuia dintre judecătorii implicați în cazul procesului de corupție al unui afin al lor. Ea ar fi propus să achiziționeze o afacere deținută de acea persoană cu o sumă între 50.000 și 100.000 de euro, în încercarea de a influența decizia judecătorului în favoarea lui Cătălin Cherecheș.

Ulterior, la data de 6 noiembrie 2023, soacra fostului primar ar fi promis judecătorului o sumă de 50.000 de euro, reprezentând un avans dintr-o sumă totală care nu a fost încă stabilită. Restul banilor urmau să fie remiși după pronunțarea sentinței favorabile. În timpul unui întâlniri într-un restaurant din Cluj-Napoca, soacra lui Cătălin Cherecheș ar fi remis judecătorului avansul promis și alte foloase necuvenite, moment în care s-a intervenit pentru prinderea în flagrant.

Ce au transmis procurorii DNA

În acțiunile lor, socra și soția lui Cătălin Cherecheș au fost sprijinite de către socrul primarului, acesta furnizând suport moral și material. Acesta a asigurat transportul pentru soția sa în vederea rezolvării problemei la Baia Mare și ulterior, pentru remiterea sumei de 50.000 de euro.

„În data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puțin egală cu suma menționată anterior, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare.

În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât și material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea „rezolvării problemei” la Baia Mare, cât și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale.”, arată procurorii.

DNA a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată în cadrul procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale. Cazul este în curs de desfășurare, iar anchetatorii urmăresc să aducă lumină în privința complexă a acestui dosar de corupție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: