Redactia.ro
Home » Monden » Sofia Vicoveanca, în lacrimi din cauza războiului din Ucraina și Rusia. Artista s-a născut lângă Cernăuți

Sofia Vicoveanca, în lacrimi din cauza războiului din Ucraina și Rusia. Artista s-a născut lângă Cernăuți

Sofia Vicoveanca, în lacrimi din cauza războiului din Ucraina și Rusia.

Sofia Vicoveanca, în lacrimi din cauza războiului din Ucraina și Rusia. Celebra artistă este îndurerată de conflictul care a izbucnit între Rusia și Ucraina. Sofia Vicoveanca s-a născut aproape de Cernăuți, într-o familie de refugiați. Vedeta și mama ei au fugit din calea celui de-al Doilea Război Mondial.

Sofia Vicoveanca, în lacrimi din cauza războiului din Ucraina și Rusia. Artista s-a născut lângă Cernăuți

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România. Cu toate astea, puțini știu că artista s-a născut într-un sat de lângă Cernăuți. Mai exact, cântăreața a venit pe lume în localitatea Toporăuți, situală la doar câțiva kilometri distanță de Cernăuți. În 1941, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mama artistei a îngropat o parte din averea familiei, și-a fiica și s-a alăturat unui grup de oameni care se îndrepta spre zona Vicov, din județul Suceava. Sofia Vicoveanca este extrem de șocată de situația cumplită ce are loc în Ucraina.

„Eram mică, dar ce văd acum retrăiesc prin lacrimile mamei mele care şi-a lăsat tot acolo (n.red în satul de lângă Cernăuţi). A venit cu câteva lucruri puse într-o traistă, cu un grup de oameni, cu o căruţă. Din poveştile ei ştiu, avea câteva merinde şi schimburi pentru mine.Nu şi-a lăsat acolo cămaşa de mireasă şi basmaua pe care le am eu acum în zestre”, a povestit artista, relatează Antena 3.

În 1975, Sofia Vicoveanca a ajuns în localitatea de lângă Cernăuți, în care a văzut lumina zilei. A intrat în gospodăria casei sale de unde a rupt o ramură din coroana unui copac, pe care i-a adus-o mamei sale, sperând că acest lucru o va bucura pe mama ei. Din păcate, femeia s-a întristat, iar starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat. După venirea pe lume a fiului artistei, Vlad, mama ei și-a revenit.

„Acum vreo 47 de ani, când Vlăduţ avea 3-4 ani, i-am adus mamei o crenguţă dintr-un copac de la căsuţa noastră. Mama mea numai am văzut că se lasă moale pe pat. Era la Suceava, avea grijă de Vlad, era primul nepot, era lumina ochilor ei. Şi mama s-a îmbolnăvit, a refuzat să mai mânânce şi plângea. Eu mă simţeam vinovată că am stricat totul, nu mi-am dat seama. Într-o săptămână aproape că era s-o pierd„, a spus Sofia Vicoveanca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: