Redactia.ro
Home » Știri » Solstițiul de vară: tradiții și obiceiuri din cele mai vechi timpuri. De ce e bine să te speli în apa unui lac sau râu

Solstițiul de vară: tradiții și obiceiuri din cele mai vechi timpuri. De ce e bine să te speli în apa unui lac sau râu

Solstițiul de vară tradiții și obiceiuri

Solstițiul de vară este un fenomen astronomic deosebit, care anunță începutul verii și că, în următoarele zile, ziua va începe să fie mai scurtă decât noaptea.

Anul acesta, solstițiul de vară are loc în noaptea dinspre 20 spre 21 iunie, 21 iunie fiind cea mai lungă zi din an. Este începutul verii astronomice.

Tradiții și obiceiuri de solstițiul de vară

Numele de Solstițiu s-ar traduce drept: „Soarele stă”, pentru că Soarele se va opri la 67° 52′ deasupra orizontului, adică cel mai înalt punct. De aceea, ziua va avea 15 ore și 32 de minute, iar noaptea va avea 8 ore și 28 de minute.

După solstițiul de vară, zilele vor fi din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi. Durata nopților va continua să crească timp de 6 luni, până la 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Încă din cele mai vechi timpuri, solstițiul de vară are legătură cu strângerea recoltei. Se aprind focuri în locurile înalte, lângă ape stătătoare, pentru izgonirea bolilor și a necazurilor.

De ce e bine să te speli în apa unui lac sau râu de solstițiul de vară

De asemenea, solstițiul de vară are o energie puternică și o pasiune uriașă. Este o zi a vitalității și a belșugului. De aceea, este considerată o perioadă bună din an pentru organizarea nunților.

Este și o perioadă a renașterii, motiv pentru care se fac multe ritualuri, precum trecerea animalelor domestice prin foc pentru purificare. Femeile se spală cu rouă adunată pentru frumusețe.

Pentru sănătate, în ziua de solstițiu de vară oamenii se îmbăiază în apă unui lac sau râu pentru a readuce vigoarea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: