Redactia.ro
Home » Știri » Sondaj de opinie. Cum au fost influențate partidele de pandemie. PSD și PNL, cele mai afectate

Sondaj de opinie. Cum au fost influențate partidele de pandemie. PSD și PNL, cele mai afectate

partidele

Pandemia a stricat planurile tuturor partidelor politice. Mai ales că anul 2020 este unul electoral, românii urmând să fie chemați la urne de două ori, în această toamnă.

Trebuia să ne alegem primarii pe 7 iunie, dar criza coronavirusului a amânat alegerile locale pentru la toamnă. Astfel că vom fi chemați la vot cel mai probabil pe 27 septembrie.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, dar va trebui văzut cât de puternică va fi epidemia în perioada respectivă şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale.

Principalele partide politice din România

Este greu de anticipat viitoarea componență a Parlamentului, deoarece evoluția principalelor partide politice a fost afectată de pandemie. Multe dintre partidele politice și-au anunțat deja candidații, altele își refac planurile.

Cele mai importante formațiuni politice din România sunt în continuare PNL, aflat la guvernare, PSD și Alianța USR-PLUS. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, PNL începe să scadă după ce a crescut timp de 2 ani, potrivit psnews.ro.

În schimb, PSD se află pe un trend ascendent, mai ales că în ultima perioadă a adoptat niște legi în favoarea cetățenilor. Există voci care susțin că acest comportament politic face parte din campania electorală.

Cum se situează partidele politice în sondajele de opinie

PNL conduce în sondajele de opinie. Formațiunea politică se află la guvernare de aproximativ 8 luni. Nu are însă o majoritate clară în Parlament și trebuie să gestioneze complicații administrative, sociale și economice fără precedent.

PSD se află în proces de refacere după marile eșecuri electorale din 2019 (alegerile europarlamentare și prezidențiale). A pierdut guvernarea în urmă cu 8 luni. Are însă un avantaj în fața liberarilor de la guvernare: dețin majoritatea în Parlament și pot demite Guvernul prin moțiune.

Alianța USR-PLUS se află încă pe un teren incert.  Deocamdată nu pare a avea capacitatea de a-și revigora mesajul care i-a adus un scor electoral cu care uimea scena politică la alegerile europarlamentare de acum un an.

Asistăm la o revenire a partidului Pro România, aflat sub conducerea fostului premier Victor Ponta. Dar acesta ocilează între o alianță cu PSD sau să meargă pe cont propriu la parlamentare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: