Redactia.ro
Home » Homepage » Parlamentul a decis! Când vor fi organizate alegerile locale în România

Parlamentul a decis! Când vor fi organizate alegerile locale în România

alegerile locale

Parlamentul a decis miercuri că ne putem alege primarul în cel mult şase luni de la expirarea stării de alertă. Așadar, mandatele aleşilor locali pot fi prelungite până după Anul Nou.

Proiectul a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor şi urmează să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. PNL are posibilitatea să sesizeze CCR în privinţa proiectului adoptat de Parlament.

Vă reamintim că alegerile locale 2020 urmau să aibă loc pe 7 iunie. Acestea au fost amânate din cauza crizei coronavirusului,urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

Conform unor surse politice au fost luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie, potrivit Digi24.ro.

Guvernul a vrut alegeri în septembrie

A fost scandal miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, în discuţia privind stabilirea datei alegerilor locale. Discuţia aprinsă a fost între cei de la putere şi cei de la opoziţie.

Liberalii sunt nemulţumiţi de modificările aduse actului normativ în comisia juridică. „Am sperat că va fi adoptat măcar în forma în care Senatul a înţeles să aprobe acastă ordonanţă de urgenţă. Din nefericire, ieri, în comisia juridică au intervenit cu o serie de amendamente care din punctul nostru de vedere nu pot fi acceptate”, consideră Gabriel Andronache, PNL.

Cei de la USR spuneau că se aşteaptă ca în perioada următoare, proiectul privind prelungirea mandatelor aleşilor locali să fie contestat la CCR, pentru că la comisia juridică s-a făcut o modificare propusă de PSD care priveşte faptul că Parlamentul este cel care stabileşte data alegerilor locale şi se poate face acest lucru în termen de şase luni de la expirarea stării de urgenţă sau de alertă.

Între timp, parlamentarii PSD spuneau că ei nu văd niciun fel de nelămurire și au militat pentru o dată mai târzie pentru alegerile locale, dată fiind situaţia generată de criza de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: