Redactia.ro
Home » Știri » Tăriceanu vrea amânarea alegerilor locale din cauza coronavirusului

Tăriceanu vrea amânarea alegerilor locale din cauza coronavirusului

Tăriceanu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu consideră că alegerile locale ar trebui amânate până la momentul stingerii epidemiei de coronavirus. El a argumentat că organizarea secţiilor de votare în şcoli ar fi „un mediu perfect de răspândire a epidemiei”.

„Vedem o serie de riscuri şi ameninţări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus şi stau să mă întreb, şi vă rog să vă gândiţi şi dumneavoastră, ce-ar însemna în perioada asta, în care epidemia de coronavirus începe să se extindă, să facem alegeri?! Imaginaţi-vă puhoiul de oameni care merge la secţii, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ştampila, vă imaginaţi că cineva le sterilizează? Un mediu perfect de răspândire a epidemiei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la postul România TV.

Potrivit lui liderului ALDE, sălile din şcoli nu au cum să fie dezinfectate adecvat după ce se termină procesul electoral, astfel încât să nu fie riscuri pentru elevii care vin a doua zi la cursuri. „A doua zi după alegeri începe şcoala, copiii vin la şcoală, pe acolo au trecut 5.000-3.000 de persoane, care au votat. Credeţi că este posibil ca duminică noapte să se facă o dezinfecţie?”, a argumentat Tăriceanu.

El a mai spus că în condiţiile în care în toate ţările se iau măsuri cu privire la întâlnirile publice, în România, în schimb, preocuparea e pentru organizarea de alegeri anticipate. „Trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, ca să fim responsabili până la capăt. În toate ţările se iau măsuri de a anula întâlnirile publice, iar noi ne gândim la alegeri anticipate!”, a declarat liderul ALDE.

Președintele ALDE despre posibilitatea amânării alegerilor locale – 01.03.2020

„Ce văd este o obsesie pe care o au președintele și Orban, și de această obsesie văd că e cuprins și PNL, care face tot ce poate ca să deschidă calea anticipatelor. Întrebarea mea este următoarea: sunt anticipatele o prioritate pentru România și pentru români în această perioadă? Nu. Vedem o serie de lucruri care indică diverse riscuri și amenințări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus. Stau și mă întreb și vă întreb și pe dumneavoastră, ce ar însemna în perioada aceasta în care epidemia a început să se extindă, să facem alegeri? Imaginiați-vă puhoiul de lume care merge la secțiile de votare, unde trebuie să dai actul de identitate, să iei ștampila. Vă imaginați că cineva stă să le sterilizeze între astfel de operațiuni, înaintea venirii următoarei persoane? (…) Un mediu perfect, dar perfect de răspândire a epidemiei. Vreau să vă mai întreb ceva: a doua zi după alegeri, luni dimineața, începe școala. Copiii vin la școală. Părinții nu știu dacă vor fi foarte confortabili să știe că pe acolo au trecut 5000 de persoane sau 3000 de persoane care au votat și care, poate, există riscul ca unii dintre ei să fie infectați cu coronavirus. Credeți că există posibilitatea ca în toate școlile din București, duminică noaptea spre luni dimineață, să se facă o dezinfecție generală și eficientă? Eu vă spun altceva, nu numai că alegerile anticipate sunt, în condițiile acestea, un fel de nebunie și de capriciu care trebuie, bineînțeles, reprimate; mai mult de atât eu vă spun că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus ca să fim responsabili până la capăt. Pentru că, în toate țările vedeți ce se întâmplă, măsurile care se iau sunt de a anula întâlnirile publice unde se adună sute, mii de persoane tocmai pentru a frâna diseminarea virusului, iar noi ne gândim la alegeri anticipate unde să aducem, eventual, și pe românii din străinătate din zonele din Italia, să îi aducem și pe ei în secțiile de vot, nu neapărat de acasă, ci din străinătate, unde riscurile sunt, în momentul de față, foarte ridicate, probabil mai ridicate decât cele din România. Este propunerea pe care o fac, o propunere care cred că este responsabilă și care ar trebui să fie tratată cu maximă responsabilitate de cei care azi conduc guvernul, chiar și interimar, chiar și de președinte, care văd că împinge în direcția opusă în așa fel încât în loc să minimizăm riscurile și posibilitatea de diseminare a virusului, facem exact lucrurile pe dos”.Călin Popescu-Tăriceanu, președinte ALDE, în direct la România TV#ALDE #Tariceanu #alegeri #coronavirus

Publicată de ALDE – Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor pe Duminică, 1 martie 2020

Reacția lui Orban

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de amânare a alegerilor locale din cauza cazurilor de coronavirus.

„Înseamnă că din punctul de vedere al domnului respectiv ar trebui să nu se mai organizeze niciun spectacol, să nu se mai facă şcoală, să nu se mai organizeze meciuri, să nu se mai ducă lumea la cumpărături. Sigur că, la cum arată astăzi ce a mai rămas din formaţiunea sa, şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată şi dânsul să rămână senator pe tot restul vieţii. Lucrul ăsta nu se poate, în democraţie se organizează alegeri. Noi suntem adepţii ca oamenii în democraţie să decidă reprezentanţii lor, în administraţia locală, în Parlament”, a răspuns liderul PNL.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu propune amânarea alegerilor locale până la stingerea crizei provocate de coronavirus, considerând că acesta ar fi un gest de responsabilitate. În ceea ce priveşte alegerile anticipate, dorite de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis, liderul ALDE afirmă că, în condiţiile actuale, sunt „un fel de nebunie şi de capriciu care trebuie, bineînţeles, reprimate”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: