Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri locale 2020. Nicușor Dan intră în cursa pentru Primăria Capitalei. A bătut palma cu PNL

Alegeri locale 2020. Nicușor Dan intră în cursa pentru Primăria Capitalei. A bătut palma cu PNL

Nicușor Dan

Alegeri locale 2020. Nicușor Dan a obținut susținerea PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban. Va candida însă în calitate de indenpendent, fără să se înscrie în partid.

Nicușor Dan și Ludovic Orban au avut marți o întâlnire în urma căreia au bătut palma pentru o susținere, potrivit Digi 24. „PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD. Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL”, a anunțat Ludovic Orban, joi, într-o conferință de presă.

Nicușor Dan a transmis într-un comunicat de presă că„prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”.

Președintele USR, Dan Barna a avut o primă reacție la anunțul lui Ludovic Orban. „O veste bună – PNL tocmai a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Nicușor Dan va fi susținut din postura de candidat independent, fără a se înscrie în partid, așa cum i-au cerut liberalii în mai multe rânduri. PNL face un sacrificiu susținând un candidat care nu este un membru al partidului, a spus președintele liberalilor, dar acesta a subliniat că are încredere totală în Nicușor Dan pentru a se pune punct ”domniei despotice a clanului din Voluntari”.

De ce nu s-a înțeles Nicușor Dan cu USR-PLUS

Duminică, deputatul independent Nicuşor Dan, care se prezenta până acum ca fiind susţinut de USR la Primăria Capitalei, a propus un calendar pentru ca în maximum cinci săptămâni să fie stabilit un candidat comun al Alianţei USR-PLUS.

Acest calendar prevede realizarea a 3 dezbateri la 3 televiziuni cu audienţe relevante şi constituirea unei echipe de sociologi de prestigiu, independenţi, agreaţi de ambele părţi, care să determine cea mai relevantă metodologie, transparentă şi auditabilă de sondare a publicului bucureştean.

Pe de altă parte, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a precizat că în cazul în care Birourile naţionale reunite ale USR şi PLUS nu ajung la o soluţie pentru desemnarea unei singure echipe la alegerile locale, va propune un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun.

Potrivit reprezentantului PLUS, “cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare” a candidatului pentru funcţia de primar, în condiţiile în care Nicuşor Dan vrea sondaj de opinie, iar el optează pentru o consultare publică (alegeri primare și referendum).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: