Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începutul noului an școlar: ”Masca, obligatorie și la exterior”

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începutul noului an școlar: ”Masca, obligatorie și la exterior”

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important, luni, despre prima zi de școală, mai exact, faptul că masca va fi obligatorie și la exterior, nu doar în spațiile închise.

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începutul noului an școlar: ”Masca, obligatorie și la exterior”

Pe data de 13 septembrie va începe noul an școlar, 2021-2022. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că în prima zi de școală se va purta mască de protecție și în exterior. Mai exact, la festivitatea de deschidere.

„În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferințe de presă.

Sorin Cîmpeanu: ”Se creează aglomerări mari de persoane”

Măsura a fost impusă deoarece în prima zi de școală va fi aglomerație, a mai explicat ministrul. Totodată, acesta a mai spus că s-a permis organizarea festivății de deschidere în condițiile în care sunt permise și alte evenimente, precum: petreceri, nunți, botezuri.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Momentan, elevii vor merge la școală cu prezență fizică. Dacă în localitatea lor va fi o incidență sub șase la mie, atunci vor învăța în online până când rata va reveni la normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: