Redactia.ro
Home » Homepage » Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, mesaj la început de an școlar: „Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”. Ce a transmis directorilor de școli și grădinițe

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, mesaj la început de an școlar: „Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”. Ce a transmis directorilor de școli și grădinițe

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, mesaj clar la început de an școlar: „Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”. Ce a transmis directorilor de școli și grădinițe

Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj la începerea anului şcolar 2022-2023 directorilor de școli și grădinițe, în contextul în care foarte mulți părinți au crezut că nu vor putea fi alături de copii în prima zi de școală. Iată despre ce e vorba.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, mesaj la început de an școlar: „Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”. Ce a transmis directorilor de școli și grădinițe

Anul şcolar 2022-2023 a început astăzi pentru aproape trei milioane de elevi. Mulți părinți și bunici din țară au crezut că nu vor putea fi alături de copiii lor în prima zi, la festivitate, așa cum s-a întâmplat din cauza restricțiilor de pandemie în ceilalți ani. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ținut să transmită un mesaj ferm pe această temă, ca să nu mai existe nelămuriri.

Sorin Cîmpeanu: „Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”.

„Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară. (…) După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți. Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală. Nu e nimic de discutat. (…)”.

„Școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală. Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, exclusiv la Antena3, în emisiunea News Magazine.

Sorin Cîmpeanu a scris un mesaj și pe Facebook, în care a spus că „întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție” pentru toți cei implicați.

„Toţi părinţii şi bunicii care vor dori să fie alături de copii şi să-i însoţească la grădiniţă sau la şcoală o vor putea face! Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi şi vă asigurăm că vă vom susţine mereu şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a vă ajuta! Succes în noul an şcolar!”, a scris ministrul Educaţiei duminică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: