Redactia.ro
Home » Știri » Spitalele din România, aproape goale. Manageri de unități fac apel către ministerul Sănătății

Spitalele din România, aproape goale. Manageri de unități fac apel către ministerul Sănătății

Spitale suport

Chiar dacă numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut, manageri unităților medicale suport propun redeschiderea spitalelor pentru toate persoane bolnave.

Unele spitale au rămas aproape goale, după ce mai mulți oameni cu probleme de sănătate sunt trimiși la medicii de familie sau la spitalele non-covid.

Spitale goale în România. Managerii unităților sanitare cer ajutorul

Mai multe spitale suport din România au rămas aproape goale după ce numărul cazurilor celor infectați cu noul coronavirus a scăzut.

Majoritatea persoanelor bolnave sunt trimise la medicii de familie sau la spitalele non-covid aflate de multe ori în afara localităților.

Conform Știrile Protv, autoritățile au precizat că unitățile de suport se vor deschide pentru toată lumea în momentul în care acestea vor dovedi că pot izola pacienții cu coronavirus de ceilalți.

De exemplu, spitalul Orășenesc Bolintin Vale are 160 de paturi, iar în momentul de față mai sunt internați doar șase pacienți infectați cu noul virus.

Cei șase bolnavi sunt izolați într-un corp de clădire și îngrijiți de medici și asistente care dorm de câteva luni la o pensiune din apropiere. În acest spital sunt angajați 30 de medici, 70 de asistente și 39 de infirmiere care așteaptă redeschiderea unității medicale.

Unități sanitare suport rămase fără pacienți

În urma pandemiei de coronavirus,ministerul Sănătății a anunțat transformarea a 42 de unități sanitare în suport Covid19.

La Timișoara, cele două spitale COVID-19 sunt în acest moment goale, iar în Maternitatea Bega, ultima pacientă a fost externată în urmă cu 8 zile.

Managerii spitalelor suport anunță că acestea sunt libere și trebuie să vină în ajutorul celor care au orice fel de probleme de sănătate, dar Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru nu este de acord cu acest lucru.

Însă, cu toate că spitalele suport sunt aproape goale, persoanele care au probleme de sănătate pot merge și la medicii de familie sau se pot trata în ambulator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: