Redactia.ro
Home » Știri » Spitalele suport COVID-19 încep să se redeschidă. Ministerul Sănătății, solicitare urgentă!

Spitalele suport COVID-19 încep să se redeschidă. Ministerul Sănătății, solicitare urgentă!

spitalele suport

Spitalele suport Covid-19 ar putea fi redeschise. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru le-a dat ordin, marți, tuturor direcțiilor de sănătate publică din țară să evalueze de urgenţă situaţia în spitalele care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Tătarul dorește reluarea internărilor şi a intervenţiilor chirugicale programate, precum şi a activităţii în ambulatorii, pentru pacienţii non-COVID.

 „Am cerut astăzi direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi şi să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activităţii în spitalele de fază 1, 2 şi cele suport.

Voi începe şi o evaluare personală a situaţiei în aceste unităţi pentru că primesc semnale din partea pacienţilor neinfectaţi cu noul corornavirus care nu primesc asistenţa medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică şi trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menţinem măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat al ministerului.

Conform Ordinului ministrului Sănătății nr.961 din 29 mai 2020, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate județene și a municipiului București, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/ transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.

Scenariul 4 de coronavirus a produs schimbări majore în organizarea sistemului sanitar

La sfârșitul lunii martie, România intra în scenariul 4 de coronavirus. Asta însemna că țara noastră a depășit 2.000 de cazuri de Covid-19. În acest caz, autoritățile au desemnat 161 de spitale din toată țara unități de suport pentru pacienții cu noul coronavirus.

Acestea au tratat persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale și pentru alte boli. Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de:

  • 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire,
  • 44 maternități,
  • 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: