Redactia.ro
Home » Homepage » Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, din nou în flăcări. Evacuați de urgență: 50 de copii și 150 de adulți 

Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, din nou în flăcări. Evacuați de urgență: 50 de copii și 150 de adulți 

La Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, au fost evacuați de urgență 150 de adulți și 50 de copii, în urma unui incendiu izbucnit în cursul zilei de astăzi. Pentru această unitate sanitară incendiul nu este ceva nou. Anul trecut, spitalul a mai fost cuprins de flăcări tot în luna iunie. 

Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, din nou în flăcări

Cu puțin timp în urmă s-a aflat că sunt degajări mari de fum la etajul 1 al instituției sanitare, iar pompierii au intervenit de urgență pentru a stinge flăcările. 

Conform ISU Iași s-a semnalat incendiul care ar fi pornit de la etajul 1 al unității sanitare, de ce a dus la evacuarea aproximativ 200 de persoane, dintre care 150 adulți și 50 copii. La fața locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenție.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, conform bzi.ro.

Clădirea Spitalului de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi are aviz de securitate la incendiu” transmite Departamentul pentru Situații de Urgență la acea vreme.

„În cele din urmă a pornit sistemul de ventilație și, momentan, nu sunt probleme majore”, au declarat anumite surse pentru „G4Media”.

Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, incendiu tot în luna iunie 

La data de 22 iunie 2021, Secţia ATI a aceluiași spital a luat foc. Atunci au fost evacuate 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului, printre care 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

Din fericire, nicio persoană nu a fost victima incendiului petrecut la acea vreme: 

„Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora.

În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători.

Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători, iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”, potrivit sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: