Redactia.ro
Home » Homepage » Stare de alertă în Bucureşti! Sute de elevi, evacuați după dezinsecție. Șase dintre ei au ajuns la spital

Stare de alertă în Bucureşti! Sute de elevi, evacuați după dezinsecție. Șase dintre ei au ajuns la spital

alertă

Sute de copii de la Școala nr. 133 din sectorul 4 al Capitalei au fost evacuați, în această după-amiază, în curtea instituției de învățământ. Totul după o dezinfecție efectuată cu o zi în urmă. În școală fuseseră semnalate patru cazuri de gripă.

Cursurile au fost suspendate.

Şase elevi cu vârste între 11 şi 14 ani au ajuns la spital după ce au acuzat stări de rău ca urmare a dezinsecţiei. Aceștia au fost transportaţi la spitalele „Grigore Alexandrescu” şi „Marie Curie”. La fața locului a fost trimisă de urgență o autospecială pentru victime multiple, dar și mai multe ambulanțe.

„Se simte miros de insecticid”, susține un martor, potrivit Antena 3.

Luni, la aceeași școală, 30 de copii de clasa a opta s-au simțit rău după ce s-a făcut o dezinsecție.

Recent, în şcoala din sectorul 4 al Capitalei s-a făcut o dezinsecţieă, iar dintr-o parte a clădirii venea un miros extrem de puternic.

Cursuri suspendate din cauza gripei, în şcoli şi grădiniţe din Bucureşti

„Este vorba despre şcoala 133, unde mai mulţi copii au acuzat dureri de cap şi alte simptome, şi este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat din cauza inhalării unui gaz toxic. A fost deplasat un echipaj care va determina cauza.

A fost transportată o fată de 14 ani la Marie Curie. Se evacuează acum toată şcoala, sunt trei ambulanţe în incinta şcolii şi cinci în deplasare. Nu a fost identificată substanţa acum, dar din ce au identificat echipajele medicale este posibil să fie şi alţi copii transportaţi la spital”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării.

Potrivit IŞMB, igienizarea a fost necesară ca urmare a unor cazuri de gripă confirmate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: