Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă, prelungită din nou. Care sunt noile restricții

Starea de alertă, prelungită din nou. Care sunt noile restricții

Stare de alerta

Starea de alertă, prelungită din nou. În ședința de miercuri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 80 privind prelungirea stării de alertă în România cu 30 de zile. Nu vor fi adăugate alte restricții pentru că un Guvern interimar are atribuții limitate.

Starea de alertă, prelungită din nou. Care sunt noile restricții

Starea de alertă, prelungită din nou. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri, în ședință, Hotărârea numărul 80 privind prelungirea stării de alertă începând cu 10 octombrie. Potrivit Constituției, nu vor fi adăugate alte restricții pentru că un Guvern interimar are atribuții limitate. “Începând de ieri suntem un guvern interimar. Pe perioada interimatului, Guvernul emite doar acte normative necesare pentru administrarea treburilor publice. Astăzi, Guvernul se va reuni în şedinţă şi va adopta o Hotărâre de Guvern prin care va prelungi cu 30 de zile starea de alertă”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne, la sediul MAI.

CNSU a adoptat prezenta hotărâre:

  • Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.10.2021.
  • Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 10.10.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.
  • Art.3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.
  • Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Ce înseamnă stare de alertă

Starea de alertă permite autorităților să ia orice măsuri pentru prevenirea și înlăturarea pericolelor referitoare la situațiile de urgență. Pe perioada stării de asediu și a stării de urgență, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora și în cazuri extreme, poate fi restrâns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție.

Starea de alertă se declară potrivit Ordonanței de Urgență nr. 21/2004 și se referă la punerea de îndată în aplicarea a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: