Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă va fi instituită joi. Anunțul premierului Ludovic Orban: „Nu va afecta drepturi și libertăți”

Starea de alertă va fi instituită joi. Anunțul premierului Ludovic Orban: „Nu va afecta drepturi și libertăți”

Ludovic Orban, stare de alertă

Premierul României anunțat în ce condiții se va face trecerea de la starea de urgență la cea de alertă în cursul zilei de mâine. Acesta a anunțat că va fi emisă o ordonanță pentru a întări autoritatea pe care o are Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va anunța vineri instituirea stării de alertă în România.

Se instituie starea de alertă în România

În urma ședinței de Guvern de joi, s-a stabilit că va fi adoptată o ordonanță de urgență care să reglementeze administrativ situația din țara noastră pe parcursul celor trei zile neacoperite, deocamdată, de vreo lege sau ordonanță.

Astăzi Comitetul Național pentru Stare de Urgenţă va declara stare de alertă. Tot astazi Comitetul National pentru Stare de Urgenta va institui toate masurile necesare pentru a apara viaţa şi sănătatea populaţiei. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem faţă provocarii generate de aceasta epidemie”, a declarat premierul în cadrul ședintei Executivului.

Totodată, premierul a explicat că în cursul zilei de astăzi va fi adoptat acel act care reglementează trecerea la stare de alertă în România. Acesta a subliniat că vor fi luate măsuri pentru asigurarea sănătății populației, dar și în ceea ce privește educația, examenele naționale și bacalaureatul fiind subiecte de interes național în acest moment.

Azi va trebui să adoptăm actul normativ princare să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Va trebui să reglementăm măsurile în privința sănătății, în privinţa educaţiei. Trebuie să ținem cont de decizia CCR. Modificarea nu poate afecta drepturi și libertăți. Parlamentul a adoptat legea şi va intră în vigoare luni”, a afirmat Orban.

Decizia de a institui starea de urgență a fost extrem de benefică

Ludovic Orban a vorbit și despre faptul că instituirea stării de urgență în România a fost o decizie foarte bună, iar datorită acesteia impactul coronavirusului nu a fost atât de mare ca în alte țări europene.

Făcând o evaluare retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni trebuie să vă spun ca aceasta decizie a fost extrem de benefică pentru Romania. Nu am avut nicio problemă în ceea ce privește sistemul de sănătate publică. Cred că în toată această perioada de 60 de zile în care preşedintele ne-a oferit toate instrumentele necesare am putut să facem faţă acestei provocări”, susține premierul.

Relaxarea măsurilor impuse pentru a stăvili răspândirea coronavirusului începe de vineri, când în țara noastră va fi oficial stare de alertă. Măsurile se vor relaxa gradual, pentru ca pandemia să facă ravagii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: