Redactia.ro
Home » Știri » Starea de urgență ar putea fi prelungită. Îndemnul lui Augustin Zegrean

Starea de urgență ar putea fi prelungită. Îndemnul lui Augustin Zegrean

Starea de urgență ar putea fi prelungită. Îndemnul lui Augustin Zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale avertizează că una dintre soluțiile legislative care pot fi luate după expirarea stării de urgență, este prelungirea ei cu încă trei zile, pentru a nu exista un interval de timp neacoperit de restricții.

Starea de urgență ar putea fi prelungită

Augustin Zegrean a comentat asupra lipsei de legi care vizează astfel de situații și a sugerat o posibilă soluție: să fie prelungită starea de urgență cu trei zile. Aceasta a făcut referire și la faptul că toate măsurile impuse prin ordonanțele militare vor înceta odată cu expirarea stării de urgență. Astfel, dacă nu vor fi adoptate alte legi care să stipuleze aceste măsuri, cetățenii nu sunt obligați să facă nimic.

Tot poporul român o să mă înjure. Președintele să prelungească cu trei zile starea de urgență. Oricând există această posibilitate. Președintele poate să prelungească cu încă o lună, dacă vrea. Dacă nu pot să rezolve problema până sâmbătă, de sâmbătă, toate măsurile luate prin ordonanțele militare se pun deoparte”, a declarat fostul judecător constituțional, la Digi24.

Mai mult decât atât, chiar un articol din Constituție (art. 53) arată că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi limitate prin ordonanțe de urgență, ci numai prin lege, dacă statul nu se află în stare de urgență. Iar cum țara noastră intră în stare de alertă de pe 15 mai, acestea nu pot fi limitate.

Starea de alertă în România

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru reglementarea stării de alertă ce se va institui la noi în țară după 15 mai. Dacă Parlamentul îl validează, acesta ar putea deveni lege chiar din această săptămână.

Prin acest proiect, guvernanții vor să asigure cadrul legal necesar pentru impunerea unor măsuri sanitare pe tot parcursul stării de alertă, care intră în vigoare vineri.

Printre prevederile proiectului apar diverse măsuri de protecție, precum obligativitatea purtării măștilor, la serviciu, în transportul în comun sau în spațiile închise.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: