Redactia.ro
Home » Știri » Starețul Mănăstirii Partoș a murit de coronavirus. Părintele Varlaam avea 42 de ani

Starețul Mănăstirii Partoș a murit de coronavirus. Părintele Varlaam avea 42 de ani

Starețul Mănăstirii Partoș a murit de coronavirus

Creștin ortodocșii au rămas șocați după ce au aflat că părintele Varlaam, cunoscut drept Padre a murit infectat de coronavirus. Starețul Mănăstirii Partoș avea 42 de ani. Conducerea mănăstirii a transmis un mesaj emoționant, după pierderea acestuia.

Starețul Mănăstirii Partoș a murit de coronavirus. Părintele Varlaam avea 42 de ani

Coronavirusul nu iartă pe nimeni, nici măcar pe cei credincioși. Preotul Varlaam, cunoscut drept Padre a fost răpus de coronavirus la doar 42 de ani. În urmă cu trei săptămâni, starețul Mănăstirii Partoș a fost depistat pozitiv cu COVID-19, fiind internat câteva zile într-o stare gravă la Terapie Intensivă, la spitalul Victor Babeș. Cu toate că oamenii au reușit să găsească plasmă convalescentă pentru tratament, organismul preotului nu a mai rezistat. Anunțul devastator a fost făcut de conducerea mănăstirii, pe pagina oficială de Facebook. ”De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.”, a transmis Mânăstirea Partoș, pe pagina lor de Facebook.

Conform presei locale, părintele Varlaam era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Timiș, ajutând numeroși copii din familii sărace. Varlaam Almăjan era stareț din anul 2008 la mănăstirea aflată la aproape 60 de kilometri de Timișoara, care adăpostește și moaștele Sf. Iosif cel Nou.

Ultimul mesaj al preotului Varlaam

După ce a aflat că a fost testat pozitiv cu coronavirus, preotul Varlaam le-a transmis un mesaj enoriașilor săi pe rețelele de socializare, în care îi îndemna să respecte regulile de protecție. „Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună. Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor… Dacă cineva dintre voi ati fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea si observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet!, a fost ultimul mesaj al starețului Varlaam.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: