Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Staţiunea care a devenit „Perla Bucovinei” în 2024. Ocupă locul 2 în topul destinaţiilor de vacanţă din România. Cât te costă cazarea?

Staţiunea care a devenit „Perla Bucovinei” în 2024. Ocupă locul 2 în topul destinaţiilor de vacanţă din România. Cât te costă cazarea?

Lacrimi amare pe vârful muntelui Everest! Un moldovean a murit în mod tragic, după ce i s-a făcut rău

Specialiştii în turism au prezentat „Perla Bucovinei” în 2024. Este staţiunea Vatra Dornei. Aceasta a obţinut locul 2 într-un clasament al destinaţiilor turistice pentru anul 2024.

Pe primul loc se află Rimetea, o comună superbă din Alba.

Vatra Dornei, locul 2 în România

Stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei a primit trofeul pentru locul al II-lea în Top 10 Destinații din România care merită vizitate în weekendurile, vacanțele și concediile anului 2024.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a precizat că topul a fost întocmit de către Clubul Presei de Turism – Federația Internațională a Ziariștilor (FIJET) România, iar Vatra Dornei a depășit locații precum Iași, Sulina, Jurilovca sau Borsec.

În anul 1975, zona Bucovinei a fost premiată de către FIJET cu Pomme d’Or (Mărul de Aur), echivalentul premiului Oscar în turism.

Mai exact, Mănăstirea Moldovița a primit acest premiu, iar festivitatea de premiere a avut loc pe 26 aprilie 1976, chiar la mănăstire, premiul aflându-se în prezent în muzeul mănăstirii”, a transmis Niculai Barbă.

De ce e Vatra Dornei pe locul 2?

Vatra Dornei este căutată atât de cei dornici de aventură, cât și de cei care îşi doresc liniște și relaxare. Un mare plus al stațiunii îl reprezintă apele minerale. Vatra Dornei este cunoscută încă din secolul al XIX-lea ca staţiune balneo-climaterică.

„Redeschiderea cazinoului a fost un câștig pentru întreaga stațiune turistică Vatra Dornei, oamenii sunt fascinaţi de arhitectura acestui edificiu, lucru care se reflectă și în numărul celor care au trecut pragul acestui edificiu de la deschidere”, conform Observator.

La rândul său, viceprimarul din Vatra Dornei, Mariu Rîpan, a spus că premiul obținut este o rampă pentru obținerea „Mărului de Aur”.

Mulțumesc Clubului presei de turism și FIJET România pentru această inițiativă. Sperăm este doar o rampă pentru Mărul de Aur pentru Vatra Dornei. Sperăm să creștem și în top, și ca stațiune. Vatra Dornei, așa cum am mai auzit aici, are sânge albastru, este o stațiune cu renume”, a spus Marius Rîpan.

Statiunea Vatra Dornei, supranumita si „Perla Bucovinei”, este situata la o altitudine de 802 m in Depresiunea Dornelor, la 112 km distanta de Suceava si 89km de Bistrita Nasaud, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna. Regiunea Dornelor este ferita de vanturi fiind aparata de Carpati care ocrotesc zona. Zona are un climat temperat continental de nuanta alpina, cu o temperatura medie anuala de 4,5 grade C.

Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam intr-o adevarata imparatie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: