Redactia.ro
Home » Știri » Stațiunea în care s-a interzis fumatul pe plajă. Turiștii care nu respectă regulie riscă amenzi de până la 10.000 de lei

Stațiunea în care s-a interzis fumatul pe plajă. Turiștii care nu respectă regulie riscă amenzi de până la 10.000 de lei

În ce statiune s-a interzis fumatul pe plajă. Sursă foto: Gândul.ro

Stațiunea Benidorm din Spania, renumită în special printre turiștii britanici, a implementat o nouă reglementare care interzice fumatul pe plajă. Cei care nu respectă această regulă riscă o amendă de 2.000 de euro, echivalentul a 10.000 de lei. Această măsură are scopul de a îmbunătăți experiența plajelor și de a proteja mediul.

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile

Pe lângă interdicția fumatului, în zona Costa Blanca, care include Benidorm, Alicante, Elche, Javea, Altea, Calpe și Denia, există și alte legi menite să asigure siguranța și ordinea publică. De exemplu, înotul în mare este interzis între orele 00:00 și 07:00, cel mai probabil pentru a preveni accidentele și eventualele decese. Amenda pentru încălcarea acestei reguli este de 1.200 de euro.

În Benidorm există și o reglementare neobișnuită referitoare la construirea castelurilor de nisip. Deși pentru mulți, aceste construcții sunt o distracție de vacanță, în Benidorm, construirea unui castel de nisip prea mare poate aduce o amendă de 150 de euro. Această lege are rolul de a menține plajele ordonate și accesibile tuturor turiștilor.

Autoritățile locale din Benidorm au luat aceste măsuri stricte pentru a îmbunătăți calitatea vieții pe plajele lor și pentru a proteja mediul. Fumatul pe plajă nu doar că afectează calitatea aerului, dar și contribuie la poluarea cu mucuri de țigară, care pot fi periculoase pentru viața marină. Interdicțiile de înot pe timp de noapte și de construcție a castelurilor de nisip sunt menite să asigure siguranța tuturor și să mențină plajele curate și sigure.

Benidorm nu este singura stațiune care a adoptat astfel de măsuri stricte

Alte destinații turistice din Spania și din lume au început să implementeze reglementări similare pentru a proteja plajele și mediul. De exemplu, Barcelona a interzis fumatul pe toate plajele sale începând cu 2022, iar amenzile pentru nerespectarea acestei interdicții sunt de asemenea considerabile. Aceste măsuri fac parte dintr-o tendință globală de a promova sustenabilitatea și de a proteja resursele naturale.

În concluzie, stațiunea Benidorm din Spania a implementat măsuri stricte pentru a proteja plajele sale și pentru a asigura siguranța și confortul tuturor turiștilor. Interdicția fumatului pe plajă și alte reguli neobișnuite, cum ar fi interzicerea castelurilor de nisip prea mari, sunt menite să mențină plajele curate și sigure.

Deși reacțiile la aceste măsuri sunt mixte, autoritățile locale consideră că ele sunt necesare pentru protejarea mediului și pentru asigurarea unei experiențe plăcute pentru toți vizitatorii. Cu toate acestea, turiștii trebuie să fie conștienți de aceste reguli și să le respecte pentru a evita amenzile substanțiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: