Redactia.ro
Home » Știri » Strategia Occidentului în bătălia cu Putin. Cum poate fi înlăturat

Strategia Occidentului în bătălia cu Putin. Cum poate fi înlăturat

Vladimir Putin

Kremlinul recunoaște că economia Rusiei suferă „lovituri serioase” în urma sancțiunilor impuse de Occident, dar cu toate acestea, Vladimir Putin nu este hotărât să renunțe la război.

Putin este mai izolat și mai încolțit ca oricând, iar Rusia va fi mai slabă ca niciodată. Americanii și europenii și-au propus să distrugă definitiv economia țării, pentru a înfometa mașina de război a „tiranului”. Doar paralizând economia rusă, liderul de la Kremlin va fi înlăturat de la putere. Rusia se confruntă cu sanțiuni istorice, iar acest lucru ar putea duce la proteste masive sau chiar o lovitură la Palat.

Serviciile americane ar fi informat actuali și foști generali americani că Putin a avut o ieșire nervoasă „neobișnuită” împotriva apropiaților săi, fiind „furios” și „frustrat” că armata sa nu face progrese în Ucraina, relatează NBC News. În aceste condiții, analiștii și specialiștii în spațiul rusesc se întreabă tot mai insistent care ar fi, totuși, posibilitatea ca dictatorul de la Kremlin să fie oprit.

Economia Rusiei, în colaps

Devastând economia Rusiei, de 1,5 trilioane de dolari, cu sancțiuni dure, scrie New York Times. Din nefericire, acest lucru creează neplăceri cetățenilor ruși obișnuiți. Pe măsură ce economia Rusiei se prăbușește, marile companii suspendă sau părăsesc operațiunile din țară.

„Invazia este calea spre degradarea și sărăcirea Federației Ruse. Nicio altă acțiune nu ar putea aduce Rusiei mai multe daune economice. Invazia Ucrainei este o catastrofă. Îi cerem președintelui să retragă imediat trupele rusești din Ucraina”, se arată într-o scrisoare adresată lui Putin de Consiliul Deputaților din districtul municipal Gagarinski din Moscova.

Apple, ExxonMobil, Ford, Boeing și Airbus s-au alăturat listei de mari companii care își închid sau își suspendă operațiunile în Rusia, ca răspuns la invazia din Ucraina. Sucursala europeană a celei mai mari bănci rusești s-a prăbușit în urma unei crize a depozitelor. Cotația rublei scade și mai mult în fiecare zi. Bursa de la Moscova a rămas închisă de la începutul săptămânii.

Vladimir Putin își avertizează vecinii

Președintele rus Vladimir Putin a îndemnat vineri vecinii Rusiei să nu escaladeze tensiunile, în contextul invaziei trupelor sale în Ucraina.

„Nu avem intenții rele față de vecinii noștri. Dar i-aș sfătui să nu escaladeze situația și să nu introducă niciun fel de restricții. Ne îndeplinim obligațiile și vom continua să le îndeplinim”, a declarat Putin într-o intervenție televizată.

”Nu credem că este nevoie să agravăm sau să înrăutățim relațiile noastre. Iar acțiunile noastre, dacă vor surveni, vor surveni doar ca răspuns la unele acțiuni neprietenoase, acțiuni împotriva Federației Ruse”, a mai spus el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: