Redactia.ro
Home » Știri » Strigătul de disperare al fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului: „Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară”

Strigătul de disperare al fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului: „Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară”

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

Într-un context marcat de scumpiri semnificative la carburanți, polițele RCA și taxele de drum, fermierii din România au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea și pentru a cere drepturile pe care le consideră că le-au fost neglijate de către autorități. Sub lozinca „Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară!”, mii de fermieri din toată țara au convergat către București pentru a face auzită vocea lor. Iată detaliile!

Strigătul de disperare al fermierilor veniți din toată România la protest, blocați cu utilajele la marginea Bucureștiului

Protestul a cunoscut momente tensionate, iar autoritățile au intervenit cu măsuri de securitate pentru a gestiona situația. Jandarmii au ridicat garduri de protecție în fața sediului Guvernului, unde se așteptau sute de transportatori și fermieri pentru a-și face auzită vocea. În paralel, o delegație a transportatorilor a fost primită la Guvern, dar doar de către consilieri ai premierului, ceea ce a accentuat frustrarea manifestanților.

Unul dintre momentele cele mai tensionate s-a petrecut pe centura Craiovei, unde protestatarii s-au confruntat cu forțele de ordine care au încercat să-i oprească să se alăture revoltei naționale. Aceste confruntări au demonstrat hotărârea fermierilor de a-și face auzită vocea și de a lupta pentru drepturile lor.

Mărturiile fermierilor: „Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară”

Mărturiile fermierilor au fost extrem de emoționante și au reflectat disperarea lor în fața dificultăților cu care se confruntă. Unul dintre fermieri, Ștefan Muscă, a subliniat:

„Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile.Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă către fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite! Mergem acum la o negociere la Prefectură. Dacă nu sunt condiții favorabile, nu vom pleca de aici, indiferent ce se va întâmpla”, a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest pentru Antena3 CNN. 

El a continuat, exprimând frustrarea sa legată de situația actuală:

„Sunt drepturile noastre! Această țară nu aparține numai politicienilor, ci tuturor românilor. Noi oprim cele 240 de companii care vor să ne socată la vânzare în secunda unu. Acele resurse naturale aparțin tuturor românilor”.

Fermierul Ștefan Muscă a subliniat și îngrijorarea cu privire la viitorul copiilor și nepoților săi:

„Ne-am săturat să fim sclavi în propria țară! Ne-am săturat să ne amanetăm copiii și nepoții ca să plătească datoriile pe care le fac acești oameni”.

Protestul fermierilor din România nu este doar un act de disperare, ci și o manifestare a dorinței lor de a se face auziți și de a obține schimbările necesare pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai și de muncă.

Sursa foto: agrointel.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: