Redactia.ro
Home » Știri » Strigătul de disperare al unei tinere mămici care este la un pas să-și piardă cele două fetițe. Justiția a obligat-o să-și trimită copilele în Franța, la tatăl lor. Una dintre ele este grav bolnavă

Strigătul de disperare al unei tinere mămici care este la un pas să-și piardă cele două fetițe. Justiția a obligat-o să-și trimită copilele în Franța, la tatăl lor. Una dintre ele este grav bolnavă

Mămica cu cele două fetițe. Foto: Gorj Online

O mamă disperată din Târgu Jiu se confruntă cu o situație dramatică, după ce Tribunalul București a decis ca cele două fetițe ale sale, în vârstă de 5 și 2 ani, să revină în Franța, unde locuiește fostul său partener, tatăl copiilor. Decizia instanței a provocat o furtună de emoții pentru Cristina Daniela Popeangă, care nu înțelege cum justiția din România a putut să pronunțe un asemenea verdict, în condițiile în care a prezentat dovezi clare privind abuzurile la care a fost supusă și vulnerabilitățile medicale ale celei mai mici dintre fetițe.

Contextul dramatic al unei mame

Cristina Popeangă este o tânără de 32 de ani din Târgu Jiu care se află într-o situație disperată. Relația sa cu cetățeanul francez, tatăl celor două fetițe, s-a încheiat în urma unor abuzuri repetate, atât fizice, cât și emoționale. Cristina a fost martoră la declinul relației lor, care s-a complicat și mai mult atunci când partenerul său și-a adus în locuință o altă femeie, cu care avea o relație extraconjugală. Această situație a fost umilitoare și dureroasă pentru Cristina, care a încercat inițial să mențină familia unită, în speranța unui viitor mai bun pentru copiii ei.

Deși femeia a fost nevoită să trăiască în aceeași casă cu amanta soțului său, ea a decis, în cele din urmă, să părăsească Franța împreună cu cele două fetițe. Motivele plecării au fost legate de siguranța copiilor, dar și de starea de sănătate a micuței Ioana, diagnosticată cu retard motoriu. Stresul și abuzurile la care au fost supuse de la o vârstă fragedă au avut un impact devastator asupra dezvoltării copiilor. Sofia, fetița mai mare, refuză să mai interacționeze cu tatăl său, fiind traumatizată de experiențele violente la care a asistat.

O luptă nedreaptă

După plecarea din Franța, Cristina a încercat să-și refacă viața în România, alături de familia sa. Cu toate acestea, fostul său partener a inițiat un proces pentru a o forța să returneze copiii în Franța, acuzând-o de răpire transfrontalieră. În ciuda dovezilor prezentate de tânără cu privire la abuzurile suferite și dependența medicală a fetiței de mama sa, Tribunalul București a decis să admită cererea tatălui, dispunând ca cele două fetițe să fie returnate la reședința obișnuită din Franța.

Decizia instanței române a fost extrem de dureroasă pentru Cristina, care se teme acum pentru siguranța copiilor săi. Micuța Ioana, în special, are nevoie de îngrijire constantă din partea mamei, având un diagnostic medical sever. Totuși, judecătorii au ignorat aceste argumente și au stabilit un termen de două săptămâni pentru ca fetițele să fie returnate în Franța, altfel mama lor riscă o amendă civilă de 7.000 de lei. De asemenea, instanța a obligat-o pe Cristina să predea pașapoartele copiilor și să plătească fostului partener suma de 23.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Cum s-a ajuns aici

Situația a fost complicată încă de la început. Relația dintre Cristina și cetățeanul francez s-a deteriorat semnificativ în ianuarie 2022, atunci când a avut loc un episod de violență în care Cristina a fost nevoită să apeleze la poliție. Fostul său partener a fost reținut pentru 24 de ore, însă acest lucru nu a pus capăt abuzurilor. În cele din urmă, tânăra mamă a apelat la ajutorul Crucii Roșii din Franța, unde a primit cazare temporară, fără hrană, până a reușit să se întoarcă în România împreună cu fetițele.

În această perioadă, Ioana a început să manifeste semne de probleme de dezvoltare, iar un diagnostic pus de medicii francezi a confirmat cele mai mari temeri ale Cristinei. Fetița suferă de retard motoriu, o afecțiune gravă care o face dependentă de îngrijirile materne. Cu toate acestea, în ciuda acestor circumstanțe dificile, instanțele române au decis să ignore acest aspect și să impună returnarea copiilor în Franța.

Decizie controversată

Decizia Tribunalului București este cel puțin controversată, având în vedere faptul că Ioana, fetița de 2 ani, depinde în totalitate de mama sa. Fetița este născută în România, iar în certificatul său de naștere nu figurează numele tatălui, ceea ce ridică și mai multe semne de întrebare în legătură cu decizia instanței. De asemenea, micuțele au trăit cea mai mare parte a vieții lor în România, fiind crescute de bunicii lor din Târgu Jiu.

Reacția Cristinei la această decizie este una de revoltă și disperare. Femeia nu înțelege cum este posibil ca justiția română să ia o astfel de hotărâre, ignorând dovezile clare ale abuzurilor suferite și starea de sănătate delicată a fetiței sale. În plus, Sofia, fetița cea mare, nu dorește să aibă nicio legătură cu tatăl ei, fiind profund afectată de experiențele traumatizante la care a asistat.

Un apel la ajutor

Într-o încercare disperată de a schimba cursul evenimentelor, Cristina a apelat la rețelele de socializare, unde a postat un mesaj emoționant în care cere ajutorul autorităților și al comunității. „Lupt pentru dreptul de a-mi crește copiii într-un mediu sigur, departe de abuzuri și violență. Vă rog să îmi auziți apelul și să mă sprijiniți să le ofer fetițelor mele o copilărie normală, plină de dragoste și armonie”, scrie Cristina în mesajul său.

Povestea tinerei din Târgu Jiu a stârnit reacții de compasiune și solidaritate din partea oamenilor care au aflat de situația ei. O apropiată a familiei a povestit despre avertismentele primite de Cristina din partea fostului său partener, care o amenințase că va face tot posibilul să îi ia copiii pentru a se răzbuna pe ea. În ciuda acestor dovezi, Tribunalul București a decis returnarea fetițelor în Franța, ceea ce a stârnit furia și indignarea multor oameni.

Ce urmează?

Cristina are acum la dispoziție posibilitatea de a face apel la această decizie, însă șansele ca fetițele să rămână în România par din ce în ce mai mici. Cu toate acestea, ea nu renunță la lupta pentru dreptatea copiilor săi, fiind hotărâtă să facă tot ce îi stă în putință pentru a-i proteja de abuzurile la care au fost expuse. În această luptă inegală, Cristina nu este doar o mamă disperată, ci și o femeie curajoasă care se confruntă cu un sistem de justiție care pare să ignore interesele superioare ale minorilor.

Povestea Cristinei este un exemplu trist al modului în care procedurile legale pot complica viețile unor oameni deja vulnerabili. Pentru o mamă care își dorește doar să-și protejeze copiii, acest verdict pare nedrept și lipsit de empatie. Cazul ei rămâne un subiect sensibil și controversat, în care principiul interesului superior al copilului, deși invocat frecvent, pare să fie trecut cu vederea.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: