Redactia.ro
Home » Știri » Strugurii pot ucide! Nu toată lumea poate consuma aceste fructe

Strugurii pot ucide! Nu toată lumea poate consuma aceste fructe

Strugurii pot ucide

Recomandarea medicilor să consumi cât mai multe fructe nu este valabilă pentru toate categoriile de persoane. O femeie în vârstă a fost la un pas de moarte.

Pacienta știa de restricții, dar le-a ignorat

Conform Bună Ziua Iaşi, octogenara făcea dializă de 5 ani după ce a suferise un blocaj renal şi sub nicio formă nu avea voie să consume struguri.

Medicii care au tratat-o au susţinut că deşi a consumat o cantitate mică de struguri, chiar şi aceasta ar fi putut să-i fie fatală.

Doar câteva ore dacă mai întârzia, bătrânica din laşi nu ar mai fi fost în viaţă din cauza unei pofte de moment.

Sursa citată a relatat că femeia a simţit că-i amorţesc mâinile şi picioarele, după care a paralizat cu totul după ce a mâncat struguri.

Medicii cunosc foarte bine aceste reacţii şi recomandă persoanelor care fac dializă să nu consume fructele şi legumele toamnei.

A văzut moartea cu ochii

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.L Parhon” din Iaşi a explicat tuturor celor care fac dializă la ce pericole se expun când consumă struguri.

„Pacienta a ajuns în stare gravă la spital după ce a consumat o cantitate mică de struguri.

Este un fenomen cu care ne confruntăm mai ales toamna, când, din poftă, pacienţii care fac dializă sunt tentaţi să consume struguri, roşii, must şi multe alte legume de toamnă.

Din păcate, pacienţii care le consumă pot muri. In organism creşte nivelul de potasiu, iar rinichii, responsabili cu echilibrarea nivelului de potasiu din sânge, nu fac faţă şi, astfel, se ajunge la hipotasemie”, a declarat dr. Ionuţ Nistor.

 

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ

Strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă pentru a avea efectele terapeutice scontate. Oricât vi s-ar părea de amăruie, înecăcioasă ori neplăcută la gust, acceptaţi ideea că trebuie să mestecaţi bine şi să înghiţişi această coajă. De ce? Pentru că în coajă  în micul strat gelatinos dintre ea şi pulpa fructului se află cele mai valoroase substanţe sub aspect terapeutic.

Dacă vrem să profităm din plin de valoarea acestui fruct, ar fi bine să mestecăm şi sâmburii, care conţin un ulei gras ce reduce colesterolul şi menţine sănătatea vaselor de sânge. Strugurii conservaţi (sub formă de comport de exemplu) păstrează sub 10% din proprietăţile curative ale celor proaspeţi, iar vinul, sub 6%, aşa încât cei care decid să urmeze o cură cu struguri trebuie să ştie că nimic nu substituie forţa unui strugure proapăt, „adevărat”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: