Redactia.ro
Home » Știri » Studenții din Praga au sărit de la etaj și s-au ascuns printre statui pentru a scăpa. Mesajul macabru al ucigașului

Studenții din Praga au sărit de la etaj și s-au ascuns printre statui pentru a scăpa. Mesajul macabru al ucigașului

Studenții din Praga au sărit de la etaj și s-au ascuns printre statui pentru a scăpa. Mesajul macabru al ucigașului. Iată detaliile!

Studenții din Praga au sărit de la etaj și s-au ascuns printre statui pentru a scăpa

După tragicul atac armat de la Universitatea Carolină din Praga, unde un student a ucis cel puțin 14 persoane și a rănit alte 25, s-au dezvăluit detalii cutremurătoare despre modul în care unii studenți au încercat să scape de atacator și despre mesajele sinistre postate de acesta pe rețelele sociale.

Un grup de tineri din universitate a făcut un gest disperat pentru a scăpa de atacator, sărind de la un etaj inferior pe o terasă a clădirii. Alții s-au baricadat în sălile de clasă, iar în fundal se auzeau focuri de armă.

O serie de imagini și mărturii arată că oamenii au fugit panicați, unii cu mâinile ridicate către polițiștii înarmați, pentru a le arăta că nu reprezintă nicio amenințare. În timp ce unii au ales să se ascundă, alții au sărit de la etaje inferioare pentru a evita atacatorul.

Fata româncă, Nicoleta Dimitripol, a relatat.

„La etajul 4 din Facultatea de Filosofie era tipul înarmat. Toți elevii care erau în acel moment în facultate au primit info de la poliție să închidă lumina, să închidă porțile, să pună mobila în uși să nu cumva să poată să intre peste ei”, potrivit PRO TV. 

Un moment deosebit de șocant a fost capturat în fotografii, arătând șase sau șapte studenți care au ieșit pe acoperișul facultății și s-au ascuns printre statui, peste grinda de susținere, încercând să se protejeze. Aceste imagini rămân printre cele mai memorabile din tragedie.

Mesajul macabru al ucigașului

Atacatorul a fost eliminat de forțele de ordine, dar circumstanțele exacte ale morții sale nu sunt încă clare. În urma atacului, Cehia a declarat zi de doliu național, iar premierul Petr Fiala a subliniat că nu există nicio justificare pentru acest act oribil și că situația este sub control.

În contextul sinistrului atac, au fost găsite și postările pe rețelele de socializare ale atacatorului, David Kozak, în care își exprima intențiile criminale. El a lăudat pe alți autori de masacre și a declarat că intenționează să comită un masacru înainte de a se sinucide. Mesajele sale au fost îndepărtate ulterior, dar revelau o latură întunecată și macabră a gândurilor sale.

„Vreau să trag în școli și, posibil, să mă sinucid”, a scris tânărul de 24 de ani într-o postare înfiorătoare, înainte de a adăuga: „Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un maniac în viitor”, relatează sarajevotimes.com

Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale. David Kozak visa să devină criminal
Sursa foto: sarajevotimes.com

În postări șocante, Kozak și-a exprimat dorința de a trage în școli și chiar de a se sinucide. De asemenea, l-a lăudat pe „Ilznaz”, presupusul nume al atacatorului din Rusia, Ilznaz Galyaviev, care a ucis nouă persoane într-un atac din 2021. Kozak a remarcat că este mult mai „profitabil” să comiți crime în masă decât în serie.

„Când Ilznaz a tras, mi-am dat seama că este mult mai profitabil să faci crime în masă decât în serie”, a mai spus el.

Postările sale cuprindeau și laude pentru o altă adolescentă, Alina Afanaskina, care a comis un atac armat într-o școală din Rusia. După comiterea masacrului, canalul său de pe Telegram a fost retras, dar nu înainte de a dezvălui latura întunecată și sinistră a gândurilor lui Kozak.

„A fost ca și cum ea ar fi venit în ajutorul meu din ceruri, chiar la timp”, a mai postat el.

Sursa foto: Captură ecran PRO TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: